Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да избелим зъбите си с БЕЗВРЕДНИ средства

29 март 2022, 09:50 часа

Суетата все повече ни залива, а и кой не иска зъбите му да бъдат бели? Пушачите обаче и почитателите на кафето се сблъскват със сериозни трудности при поддържането белотата на зъбите. Продуктите на пазара са с твърде агресивни съставки и не бива да злоупотребяваме твърде често с тях. Поради тази причина ние ще ви издадем няколко тайни „от кухнята“  как да постигнете по-бяла усмивка с подръчни средства. Ето няколко трика:

Избелване със сода бикарбонат и лимон

Содата е абразивна и е един от най-често използваните методи за избелване на зъби у дома. Сокът от лимон също има функцията на естествен избелващ продукт и в комбинация със содата, тя ще намали киселинния му ефект.
Как да практикувате?
Смесете около 3 чаени лъжици сода с нужното количество лимонов сок, за да се получи смес подобна на паста. Подсушете предварително зъбите си със салфетка или кърпа. Поставете получената смес върху четка за зъби и нанесете върху повърхността на зъбите. Оставете да подейства за около минута, а ако вместо лимон решите да използвате вода – оставете сместа 3 минути.

Избелване с ягоди и морска сол

Морската сол в случая има абразивни свойства, а ягодите са богати на витамин С, което, подобно на лимона, ги прави естествен избелител. Освен това, в ягодите откриваме и ензим, спомагащ за премахването на петна – маликовата киселина. 
Начин на употреба:
Използвайте 3 намачкани ягоди и прибавете към тях щипка морска сол. Изсушете зъбите си с кърпа или салфетка, поставете получения скраб върху четката за зъби и нанесете обилно. Оставете да подейства около 5 минути, след което изплакнете добре. Препоръчително е да избелвате зъбите си вечер преди лягане или след като няма да хапвате или пийвате нищо.

Гаргара с кокосово масло за избелване на зъбите

Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която елиминира бактериите в плаката, причиняващи жълтеникавия оттенък. Също така, този продукт се грижи за по-доброто здраве на венците и освежава дъха.
Тук се препоръчва да правите този метод през сутринта преди основното измиване на зъбите. Използвайте 1 супена лъжица кокосово масло и направете гаргара с него. Добре е да опитате да задържите маслото около 10-15 минути, за да има оптимални ефекти. След това изплакнете обилно с вода и продължете с обичайното измиване на зъбите. Така ще сте сигурни, че сте премахнали всички вредни микроорганизми, ще имате по-свеж дъх и значително по-бели зъби при редовна и продължителна употреба на този метод за избелване на зъбите.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес