Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да декорирате дома си според зодията

02 май 2023, 08:45 часа

Вашият дом е едно от местата, където прекарвате най-много време през живота си, така че е логично да бъде силно повлиян от вашата зодия.

Характеристиките на вашия зодиакален знак играят важна роля при определянето на това как трябва да декорирате и проектирате вашата крепост. В крайна сметка това са пространствата, в които ще живеете, спите, мечтаете, планирате, растете и процъфтявате. Трябва да се уверите, че е проектиран по най-добрия начин.

Това определено са най-подходящите цветове за декорация на жилището ви

И така, какво трябва да избягвате според вашия астрологичен знак? И какво е добре, когато става въпрос за декор и вашата зодия?

Овен

Една дума: червено. Поради връзката между Овен и Марс, тези, които попадат под този зодиакален знак, често ще се чувстват като у дома си в стаи, боядисани в различни нюанси на огнения цвят. Говорим за всичко от бордо до бледо розово, така че оставете се на въображението си. Домът на Овена трябва да бъде ода за всичко креативно в рамките на този звезден знак. Приемете своята креативност и изпълнете всяко пространство със значими предмети, било то ретро мебели, семейни реликви или дрънкулки, събрани по време на вашите пътувания. Всичко е свързано със създаването на топли пространства.

Телец

Домът на Телеца е техният замък и обикновено можете да го разберете от момента, в който прекрачите входната врата. Всичко е с високо качество, от сапуна в банята до одеялото на дивана. Тъй като комфортът е най-важното нещо за Телеца, ще се почувствате най-добре, когато създавате уютни кътчета в дома си, изобилие от текстури, наситени земни тонове и топло осветление. Много свещи, възглавници и висококачествено спално бельо на леглото ви ще направят пространство, в което ще искате да се излежавате завинаги.

Как да украсим дома си, за да привлечем късмета на наша страна?

Близнаци

Близнаците са игриви, когато става дума за интериорен дизайн и не се интересуват от биещи се щампи или смесване на стилове. Това е и причината домовете им да са толкова забавни. Ярки цветове, привличащи вниманието десени и много метални нюанси управляват дома на Близнаци. Съсредоточете се върху забавните зони на вашия дом като трапезарията.  Помислете за ярки цветове, добре зареден бар и удобни места за сядане. Вашият дом е за вас, така че трябва да го декорирате точно както желаете.

Рак

Чувствителни, домошари и емоционално интелигентни. Домът на Рака е тяхното убежище и трябва да бъде проектиран така, че да отразява това. Всичко е меко, красиво и уютно – спокойно място, което никога не бихте искали да напуснете. Раците често са привлечени от антични предмети, които копнеят да реставрират сами с модерна нотка или да тапицират стар диван с лъскава нова материя. От друга страна, те също гравитират към крайбрежния стил.

Лъв

За Лъвовете най-важната стая е трапезарията. Именно тук Лъвовете ще организират големите бляскави вечери и тук къщата им наистина се превръща в дом. Поради това Лъвовете трябва да инвестират в дълга маса за хранене с всички аксесоари, като хубави сервизи за хранене, великолепни стъклени чаши и първокласни съдове за готвене. Само неща, които по принцип са подходящи за истинска кралица. Облечете стените си със смел стенен декор в богати слънчеви тонове, които отразяват вашата екстровертна личност.

Научно доказано: 8 неща, които трябва да има във всеки дом

Дева

Практичните Деви жадуват за ред и простота над всичко друго, поради което домовете им често са най-организираните от тези на всички звездни знаци. Ще намерите изобилие от умни решения за съхранение и хакове в дома на Девата. Скандинавският минимализъм е вашата предпочитана дизайнерска тенденция в цветова палитра от чисти неутрални цветове. Цветните пръски идват благодарение на вашите домашни растения, от които имате много. Класическите модели като райе се придържат към спокойния и минималистичен дизайнерски подход на Девите, като същевременно добавят допълнителен интерес към тяхното пространство.

Везни

Естествените материи са част от интериора за Везните, които са земни и романтични. Техните добре балансирани домове са свързани с наслояване и текстури с дебели тъкани вълнени килими, копринени завеси и меки ленени чаршафи. Всичко в дома на Везните е проектирано да бъде примамливо на допир. Но те също са знак, управляван от Венера, което означава, че те също жадуват за красота. Уверете се, че сте си подарили най-модерната баня за приятно спа изживяване.

Скорпион

Водният знак обича мрачните цветове на океана, от наситено синьо до лилаво, зелено и индиго, както и духовния цвят на знака – черно. Включете чувствени материали като кадифе и кожа, за да създадете въздействие. В спалнята обаче дизайнерската чувствителност на Скорпиона оживява. Отдайте се на своята страстна страна и си подарете будоара на мечтите си, допълнен с пищни щрихи като античен параван, огледална тоалетка или кадифени възглавници.

Козирог

Заземените и мотивирани Козирози вероятно са хората, които работят от вкъщи, което означава, че имат нужда от първокласен, функционален офис с много място за съхранение. Инвестирайте във висококачествено бюро и стол, които ще ви подкрепят, докато мечтаете за нови бизнес начинания. Домът на Козирога ще бъде декориран минимално със смесица от традиционни и модерни елементи, което създава уютен вид.

Водолей

Забравете антиките и ръчните вещи, Водолеите обичат всичко модерно. Ще бъдете на върха на света на дизайна и ще знаете коя е най-новата тенденция, а домът ви ще отразява това. Като непредубеден човек, съсредоточете се върху това да си осигурите много естествена светлина благодарение на широки прозорци и ако можете поставете огромна вана в банята си. Придържайте се към цветове, които подхождат на съвременния дизайн като бяло, синьо и сиво и минималистичен декор.

Риби

Артистичен и сантиментален, домът на Риби е отражение на тяхната любов към мира. Като такова, тяхното лично пространство има качество, подобно на дзен, благодарение на хармоничния дизайн. Помислете за ръчно изработена керамика, естествени материали като ракита и растения, заемащи централно място. Риби често имат музика, която свири във фонов режим, така че инвестирайте в хубава звукова система, тъй като тя ще бъде ключов инструмент, който ще ви помогне да се отпуснете.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес