Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да четем мисли с тези 8 психологически трика

08 януари 2022, 13:05 часа

Има моменти, когато на всички ни се иска да четем мислите на другите, да бъдем “магьосници”, които влизат в съзнанието на хората. Всъщност това не е невъзможно, ако наблюдаваме езика на тялото. Въпреки силата на думите, понякога те крият нещо, което можем да видим в движенията на тялото и жестовете. Езикът на тялото е свързан с подсъзнанието ни, което ни кара да действаме спонтанно и затова рядко заблуждават.

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да видите какво се крие зад думите:

1. ОЧИТЕ
Ако очите на събеседника гледат надясно и нагоре, вероятно той лъже. Така се активира въображението. Ако очите сочат наляво и надолу, събеседникът ви казва истината. По този начин той се опитва да си спомни факти или събира мисли.

2. ГЛАВАТА
Понякога, ако говорим за нещо, от което събеседникът ни не се интересува, започва да кима често. Ако някой се съмнява в способностите си и не разбира какво точно му обяснявате, също кима прекалено. Ако събеседникът ви кима често по време на разговора, говорете по-бавно, явно не ви разбира. 

3. УСМИВКАТА
Много от нас се оплакват от ранни бръчки, които го състаряват. Но всъщност бръчките говорят не само за възрастта, те разкриват дали усмивката е истинска или не. Това е така, защото фалшивите усмивки не са заразни, а очите на събеседник с фалшива усмивка не се смеят с устните му. При истинската усмивка очите и устните се смеят в синхрон.

4. ЧЕЛЮСТТА
Стиснатата челюст показва стрес. Ако събеседникът ви присвива челюстта си подсъзнателно, явно мисълта му е някъде другаде, нещо го притеснява и стресира.

5. ЛИЦЕТО
Емоциите се разкриват равномерно по цялото лице. Ако едната страна на лицето е по-активна от другата, най-вероятно емоциите не са искрени.

6. РЪЦЕТЕ
Повдигане на ръка в цялата й дължина показва мощна, доминираща аура. И обратно, повдигане на ръката под нивото на главата разкрива несигурност и срамежливост.

7. ДЛАНИТЕ
Много от жестовете на ръцете показват настроение, емоции, увереност. Ако дланите ви са обърнати нагоре, опитвате се да внушавате или да питате нещо. Ако дланите ви са обърнати надолу, вие заповядвате, налагате се или изисквате нещо.

8. РАЗСТОЯНИЕТО
Обърнете внимание на какво разстояние е събеседникът до вас. Ако се приближавате до него, а той инстинктивно се дърпа назад, не изпитва симпатия към вас и не ви харесва особено. И обратно, ако докато разговаряте, събеседникът ви бавно се приближава до вас, той ви харесва и иска да ви доближи. Ако наблюдавате разстоянието между двама души, може да определите каква е връзката между тях.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес