Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Известни са витамините, от които тялото се нуждае след 50

18 октомври 2024, 12:00 часа

За да посрещнете старостта енергични и здрави, трябва да се погрижите за себе си предварително. Подходящите витаминни добавки могат да помогнат за това.

С възрастта тялото ни започва да изисква по-внимателно и деликатно отношение към себе си. Ако в младостта си можем да спим малко, да ядем нещо непознато и да се чувстваме страхотно, то с годините тялото ни става по-чувствително. Така че, ако не искате да се чувствате като развалина и да прекарвате дни наред в клиниката, по-добре е да се погрижите за себе си, преди вашият лекар да ви диагностицира определени неща.

Правилните витаминни добавки могат да помогнат за подобряване на вашето здраве. Трябва обаче да ги изберете разумно.

Още: 6 добавки, които никога не трябва да приемате с кафе

Списъкът с основни витамини след 50 години е универсален - подходящ както за мъже, така и за жени.

На първо място, трябва да обърнете внимание на следните витамини:

·       D3,

·       К2,

Още: Лекар: Внимавайте с приема на тези витамини през есента

·       B9,

·       B12

Всеки витамин в този списък може да се счита за инструмен за анти-стареене. Те предпазват мозъка от промени, свързани с възрастта, действат превантивно срещу депресия и предпазват костите от остеопороза. Нещо повече, те дори могат да намалят риска от развитие на рак.

Препоръчва се да се допълни този списък с никотинова киселина:  това ще бъде отлична превенция на атеросклерозата и ще предпази мозъка от промени, свързани с възрастта.

Още: Лекар: Пийте ги всеки ден, това са най-добрите витамини за имунитета през есента, здравен съвет за деня, 4 октомври

Хората от всички възрасти имат полза от попълването на аскорбиновата киселина. Витамин С ще ви помогне да поддържате имунната си система. В допълнение, този витамин стимулира синтеза на колаген, което помага за забавяне на стареенето на кожата и кръвоносните съдове. Затова можете да разчитате на аскорбинова киселина след 40 години.

Но преди всичко, не говорим за фармацевтични лекарства, а за продукти, които са богати на тези витамини. Всички синтетични витамини или хранителни добавки могат да се приемат само по препоръка и след консултация с лекар.

Витамин D се обсъжда все повече през последните години. Интернет експертите му придават почти магически свойства. Например, може би вашата умора, лошо здраве, чести настинки и други нещастия са следствие от дефицит на "слънчевия" витамин. След като започнете да го пиете, кожата ви ще се оправи и излишните килограми ще изчезнат. Нещо повече, дори се носят легенди за това как този витамин помага при лечението на сериозни заболявания като рак, диабет и затлъстяване.

Мнозина, на фона на популярността на витамина, започнаха да купуват с радост бурканчета с хапчета и бяха изправени пред разочарование.

За да ви помогнат витаминните добавки наистина, те трябва да се приемат в точното време.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес