Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изкуството на флирта: 7 стъпки, за да го накарате да прояви инициатива

11 февруари 2022, 23:45 часа

Флиртът е наука, изкуство, практика и малко късмет. Въпреки това, дори и да сте професионалист, това не гарантира 100%-ов резултат. Случвало ли ви се, обектът на вашето желание просто да не ви забелязва? Това е така, защото всеки човек възприема съответните сигнали по свой начин. С други думи, за някои вашият флирт може да изглежда подходящ, интересен и интригуващ, а за други може да бъде разбран като неуспешна шега.

Ето стъпка по стъпка на стратегия за правилен флирт, чийто резултат е познанство (или поне очевидно подходящо внимание).

Тези съвети са изпитани.

Стъпка 1: Осъществете контакт с очите

Правилният флирт започва с гледната точка. Невъзможно е обаче да се погледне в очите, после отново в очите и още веднъж директно в очите. Психолозите казват, че това е най-често срещаната заблуда, тъй като при самата гледка не става ясно какво точно иска даден човек от вас. А при мъжете (които за разлика от нас са лишени от интуитивни усещания) подобен жест може като цяло да остане незабелязан.

За правилното съобщение първо заинтригувайте окото му. След това се концентрирайте върху друга част от лицето (като устните). Погледнете бързо цялото му тяло и след това обратно към очите си.

Стъпка 2. Инициатива

Това е много деликатна стъпка. Всъщност тук действа законът „по-малко, но по-добре“. Случайно докосване на ръката му е едно. А свалянето на „прашинка“ от рамото му е съвсем различно нещо. Внимавайте, в такива случаи е по-добре да оставите място за въображението, отколкото да дадете да се разбере, че наистина много го харесвате.

Стъпка 3. Приближете се до него.

Влизането в неговата зона на комфорт е като да го прегърнеш. Преди да се приближите, уверете се, че той не е разсеян от нищо (или някой). Най-добре е да „направите крачка“ в момент, когато ще бъдете само двамата. Освен това е важно да има поне някаква комуникация преди контакта.

Стъпка 4. Усмихнете се

Много мъже смятат усмивката за най-секси част от външния ви вид. Следователно няма смисъл да го крием. Важно е обаче да е естествено и искрено. Лека усмивка, поглед и той забравя за всичко на света.

Стъпка 5. Вербална комуникация

Когато един мъж започне да ви възприема като потенциален партньор, можете да му дадете малко увереност. Прост въпрос, нещо лично, но не твърде откровено, за да съответства на ситуацията. Това ще му даде възможност да започне разговор.

Стъпка 6. Комплимент

Когато разговорът за всичко и нищо не се развие от само себе си, можете да направите комплимент. Не очевидно и не натрапчиво, но приятно. Нещо, което ще го направи специален.

Стъпка 7. Позволете му да ви покани

Помислете за любимия си алкохол или кафе, ресторант или филмова премиера. И в мислите му вече ще има снимки на вашата среща.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес