Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има 2 типа БРАК, които правят жената изключително щастлива

26 август 2021, 23:40 часа

Има дами, които с трепет мечтаят за своя сватбен ден. Те са си се представяли като булки още от мънички, а дори и да не са, в една зряла възраст мечтая за своята приказна сватба. Зад приказката обаче се крие тайнството на брака, което се състои от общуване, компромиси и доверие. Кога жените са най-щастливи. Според немско проучване, когато сключват следващите два вида брак. Дали е достатъчно да бъдеш с човека, когото обичаш, или трябва и още нещо?

Първият вид брак, който според изследването би направил дамите щастливи, е този със спокойна половинка. Иначе казано, мъж, който няма склонност да изпада в депресия, невротични състояние и черни емоционални дупки. В проучването се споменава, че тревожните хора е по-малко вероятно да имат щастлив брак, защото биха задушили половинката си с изисквания и несигурност. Разбира се, ако сте влюбени в такъв човек, помогнете му да потърси професионална помощ и да се успокои, защото той не е тревожен, защото така му се иска. Има нещо в живота му, което го кара да бъде такъв. Някои хора са по-склонни да преживяват подобни моменти в живота си, но това не значи, че са негодни за брак. Просто имат нужда от малко помощ. А, нали бракът е в добро и в лошо.

Дойде време да характеризираме втория тип брак, който би направил дамите щастливи според проучването, е онзи, при който партньорите имат еднакви семейни цели. Освен това при тях семейството е на първо място, дори пред работата. Смята се, че хората, които прекарват повече от половината си ден в офиса, нямат достатъчно време за семейството си и пламъкът в домашното огнище лесно може да бъде угасен по този начин. Освен това парите не значат щастие, така че работата може да почака. В крайна сметка е важно да има кой да те чака да се прибереш у дома, нали така? Според изследването и двата пола са по-малко щастливи, ако са работили твърде дълго през деня.

А при онези, които са избрали да прекарат време със семейството си, нещата са съвсем различни. Те са радостни и спокойни. Ето защо, ако искате да се радвате на щастлив брак и спокойни съпружески отношения, поставете семейството си на първо място. Все пак, щом сте решили да предприемете тази стъпка, трябва да сте наясно, че тя идва със съответните отговорности. Работа винаги ще има, няма как да не е иначе. Научете се да разпределяте времето си правилно и да съчетавате професията с дома в полза на второто.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес