Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти: Мъжете трябва да ядат тези 6 храни всеки ден

26 септември 2024, 15:48 часа

Храненето е процес, който е колкото необходим, толкова и удовлетворяващ за всеки човек. Храната осигурява и много витамини и минерали, от които тялото се нуждае.

Още: Есенни вируси и настинки: Преборете ги с помощта на тези витамини

Въпреки че всички хора трябва да се хранят здравословно, експертите посочват някои специални храни, съдържащи най-добрите витамини за мъже. Според експерти 9 от 10 мъже в света не приемат необходимото количество зеленчуци на ден. Ето защо в тази статия изброяваме някои от тези храни, които поддържат доброто здраве на мъжете на всяка възраст.

  • Спанак

Здравословната диета включва поне 5 пресни зеленчука на ден. През повечето дни е препоръчително да ядете зелени зеленчуци като спанак, зеле или различни салати. Спанакът съдържа натриев оксид, който помага за доброто кръвообращение.

  • Бадеми

Бадемите са добър източник на магнезий, който също помага за повишаване на хормона тестостерон при мъжете. Бадемите също помагат за поддържане на добро формиране на мускулите. Спомагат за добрата функция на нервите, сърцето и кръвоносните съдове.

  • Мляко

Точно както жените, мъжете също са изложени на риск от костни заболявания като остеопороза. Така че консумацията на кисело мляко или мляко за подпомагане на здравето на костите е много важна. За здрав организъм са достатъчни не повече от 80 грама на ден.

  • Домати

Доматите са богати на ликтопени, които са сред най-добрите антиоксиданти за здравето на организма. Според лекарите тези антиоксиданти са доказали, че предпазват мъжете от заболявания на простатата.

  • Картофи

Въглехидратите, съдържащи се в картофите, са много ценни за доброто здраве на мъжете в напреднала възраст. Идеята да ги премахнете напълно от ежедневната си диета, за да отслабнете, е погрешна. Яжте много варени или печени картофи, за да си набавите здравословни въглехидрати. Богати на калий повече от бананите и витамин С, картофите са отличен източник на енергия.

Още: Комбинацията от този сушен плод и мляко е златна за храносмилателната система

  • Диня

Подобно на доматите, динята също съдържа ликтопени, които предотвратяват заболявания или рак на простатата. Лекарите я смятат за супер храна, тъй като съдържа и много вода, която премахва токсините от тялото.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес