Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дезодорантът е опасен за здравето ви – вижте как да го промените

23 февруари 2022, 15:15 часа

Антиперспирантите и дезодорантите могат да съдържат потенциално вредни съставки. Редица съставки, включително алуминий – активната съставка в антиперспирантите, която ви поддържа сухи – както и парабени са били изследвани през годините за евентуална вреда.

За да си спестите някои не толкова полезни за тялото ви съставки, заложете на натуралните дезодоранти. Ето защо е добре за вас:

Естествените дезодоранти не съдържат алуминий

Както споменахме, алуминият ви държи сухи, но нека да станем научни за минута; всъщност причинява подуване на каналите, така че потта да не може да излезе - ефективно я улавя вътре. Вместо алуминий, естествените дезодоранти разчитат на растителни прахове и натриев бикарбонат (сода за хляб), за да абсорбират влагата без никакви противоречиви химикали.

Как СОЛЕНАТА вода ви помага

Естествените дезодоранти не съдържат синтетичен аромат

Ароматните дезодоранти обикновено съдържат синтетичен аромат, който може да бъде създаден от всяка комбинация от хиляди химикали. Много от тези химикали са потенциално свързани с редица сериозни последици за здравето. Вместо синтетични аромати, естествените дезодоранти използват - безопасни и ефективни - чисти етерични масла за борба с миризмата.

Известни БИЛКИ за всеки ден

Потенето е здравословно

Често срещано оплакване е, че естествените дезодоранти не ви поддържат толкова сухи, колкото конвенционалните формули... но това всъщност може да е нещо добро. Антиперспирантът наистина не ви спира да се потите. Той запушва порите ви и блокира тялото ви от изхвърляне на потта – ето защо се чувствате „сухи“. Когато се потите, вие всъщност освобождавате токсини и естествено детоксикирате тялото си.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес