Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветото, което ще ви избави от всички дългове - сложете го на това място в дома си

26 юли 2024, 20:32 часа

Домакините, които подбира цветята в дома си, според символиката, която носят, със сигурност искат да знаят кое е това цвете. Според езотериците то може да ви избави от дълговете и кредитите със способността си да привлича благополучие и просперитет.

Цветето, което привлича пари

Зелените стайни растения са не само декоративен детайл в дома, но и носители на положителна енергия. Тяхната роля за внасяне на жизненост и пречистване на въздуха е добре известна, но мнозина може би не знаят, че според вярванията на фън шуй тези растения привличат положителна енергия и благополучие. 

Цветето, което трябва да засадите до ягодите и картофите

Юката, по-известна като дървото на живота, е едно от любимите растения в много домове. Въпреки това, малко хора са запознати със значението на това стайно растение, според фън шуй. Дървото на живота носи имена като дървото на младостта, развитието или прогреса, което показва неговия енергиен потенциал. Във фън шуй това растение се използва специално за пречистване на кармата и привличане на пари.

Според експертите по фън шуй дървото на живота има силата да пречиства лошата финансова карма, освобождава от минали дългове и носи мотивация и финансов просперитет. Ако искате да се възползвате максимално от полезния ефект на това растение, препоръчително е да го поставите в преддверието или коридора, където то ще пречиства енергията, която влиза и излиза от дома ви.

Ако търсите начин да освободите банята или тоалетната си от негативна енергия, просто решение може да бъде декорирането на пространството с растение, известно като дървото на живота или юка. Това растение произхожда от Централна и Северна Америка и е известно още като „дървото на живота“ заради своята издръжливост и ползите, които е давало на индианците преди 2000 години.

Дървото на живота е растение, което се отличава с изключителна издръжливост и не изисква специални грижи. Характеризира се с дебели стъбла, на върховете на които има розетки със силно заострени листа. Това растение може да оцелее в условия с по-малко светлина, което го прави идеално за помещения като бани или тоалетни, където невинаги е възможно да се осигури достатъчно слънчева светлина.

Освен че е отличен декоративен елемент за стаите, дървото на живота има и практическа стойност. Индианците са го използвали както като храна, така и като лекарство, което говори за неговото значение и многостранно приложение. Това растение може да бъде чудесно допълнение към интериора, но и полезен съюзник в запазването на положителната енергия в пространството.

Това красиво цвете не обича честото поливане - всеки трябва да го има в градината си

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес