Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 вещи, които никога НЕ ви трябват по време на ваканция, но ги взимате със себе си

21 юни 2024, 10:00 часа
Реклама

Ваканцията е време за отдих, опознаване и нови преживявания. И все пак много от нас са виновни за това, че препълват куфарите си с вещи, които рядко виждат бял свят. Ето осем неща, които никога няма да ви трябват по време на ваканцията, но все пак могат да се намерят в багажа ви:

Реклама

1. Твърде много дрехи

Често се случва да опаковаме багаж за всички възможни метеорологични условия и поводи, което води до препълване на куфара. Истината е, че повечето пътници носят само малка част от дрехите, които опаковат. Вместо да опаковате целия си гардероб, съсредоточете се върху универсални елементи, които могат да се комбинират и съчетават. Не забравяйте, че в повечето дестинации има перални, ако имате нужда от тях.

2. Няколко чифта обувки

Обувките са обемисти и бързо могат да заемат ценно място в куфара. Макар да е изкушаващо да опаковате по един чифт за всяко облекло или дейност, рядко имате нужда от повече от два или три чифта. Изберете удобни обувки за ходене, един чифт по-елегантни обувки и може би сандали, ако отивате на топла дестинация.

Как лесно и умно да опаковаме ръчния багаж?

3. Тоалетни принадлежности в пълен размер

Носенето на пълноразмерни бутилки шампоан, балсам и други тоалетни принадлежности е често срещана грешка. Тези артикули са тежки и заемат ненужно място. В повечето хотели се предлагат основни тоалетни принадлежности, а за всичко останало се предлагат варианти с размер за пътуване. Освен това можете да закупите необходимото на мястото на пристигане.

4. Книги

Много пътешественици си представят спокойни дни, прекарани в четене, но в крайна сметка се оказват твърде заети с проучване, за да разгърнат книга. Въпреки че е хубаво да имате материали за четене по време на полет или престой, помислете дали да не вземете със себе си електронен четец вместо няколко тежки книги. Електронните четци са леки и могат да съхраняват стотици книги, което ги прави идеални за пътуване.

5. Модерни джаджи

От преносими ютии до сложни фотоапарати, много джаджи изглеждат полезни у дома, но стават обременителни по време на ваканция. Повечето хотели предлагат ютии и ако не сте професионален фотограф, фотоапаратът на смартфона ви вероятно ще е достатъчен. Пътуването трябва да е свързано с преживявания, а не с пренасяне на излишна електроника.

6. Прекалено много грим и козметични продукти

Почивката е идеалното време да възприемете по-естествен вид. Опаковането на цялата ви колекция от гримове е ненужно и увеличава теглото на багажа ви. Вземете само най-необходимото: оцветен овлажнител, спирала за мигли и балсам за устни могат
да ви помогнат да запазите рутината си проста и чантата си лека.

Как по-лесно да опаковаме багажа си за дълго пътуване?

7. Оборудване за тренировка

Въпреки че поддържането на добра физическа форма по време на ваканция е възхитително, преценете реалистично плановете си за тренировки. Често намеренията за ежедневни упражнения отстъпват място на по-спокойни дейности. Опаковайте един комплект тренировъчни дрехи, ако сте сигурни, че ще ги използвате, но оставете тежестите и обемистото оборудване вкъщи.

8. Пътеводители и карти

Физическите пътеводители и карти често остават недокоснати, тъй като смартфоните и GPS-ът направиха навигацията по нови места по-лесна от всякога. Съществуват безброй приложения за навигация, препоръки за хранене и разглеждане на забележителности, което прави хартиените пътеводители остарели. Спестете място, като изтеглите необходимата информация в телефона си.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес