Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 най-лоши момента за проверка на теглото

27 май 2024, 18:35 часа
Реклама

Проверката на теглото може да бъде ежедневен ритуал за мнозина, но има моменти, в които да се качите на кантара може да не е най-добрата идея. Независимо дали става дума за потенциална възможност за изкривяване на резултатите или просто за неправилно избрано време, ето осем от най-лошите моменти за проверка на теглото.

След обилно ядене: Това е общоприето, но си струва да се повтори: след като сте се отдали на обилно хранене, теглото ви неизбежно ще бъде по-високо поради задържането на храна и вода. Проверката на теглото ви веднага след пиршество може да доведе до ненужна паника или разочарование.

По време на менструация: Хормоналните колебания по време на менструация могат да причинят задържане на вода и подуване на корема, което да доведе до временно повишаване на теглото. Това не е показателно за реално натрупване на мазнини, така че проверката на теглото ви през този период може да бъде подвеждаща и обезкуражаваща.

Билкар: Тази отвара от естествени съставки регулира теглото и укрепват сърцето

Непосредствено след тренировка: След тренировка тялото ви задържа течности, за да подпомогне възстановяването на мускулите. Поставянето на кантара непосредствено след тренировка може да покаже по-високо число, дължащо се на задържаната вода, а не на натрупване на мазнини.

Вечерта: Теглото има тенденция да се променя през деня поради фактори като прием на храна, ниво на хидратация и активност. Обикновено теглото е по-ниско сутрин след нощно гладуване. Проверката на теглото ви вечер може да не отразява точно истинския ви напредък.

След полет: Пътуването със самолет може да доведе до подуване на корема и задържане на вода поради промените в налягането в кабината и продължителното седене. Проверката на теглото ви непосредствено след полет може да покаже временно повишение поради тези фактори.

Може ли да проверим състоянието на щитовидната жлеза с термометър?

По време на заболяване или възпаление: Когато организмът ви се бори с болест или се справя с възпаление, той може да задържа течности като част от оздравителния процес. Проверката на теглото ви по това време може да не отразява точно истинския състав на тялото ви.

След консумация на солени храни: Храните с високо съдържание на натрий могат да предизвикат задържане на вода, което води до временно увеличаване на теглото. Проверката на теглото ви след консумация на солена храна може да създаде невярна представа за повишаване на теглото.

След консумация на алкохол: Алкохолът може да дехидратира организма и временно да наруши баланса на течностите, което води до задържане на вода. Проверката на теглото ви след вечер, прекарана в пиене, може да доведе до завишено число поради задържаната вода.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес