Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които трябва да приберете, преди да пристигнат гостите

23 септември 2024, 19:00 часа

Почистването преди пристигането на гостите е чудесна идея. Но какво ще стане, ако събирането не е било планирано и на вратата ви се почука неочаквано? На кои неща в този случай трябва да обърнете внимание и бързо да ги отстраните от любопитните погледи?

Боклук

Това е първото нещо, на което гостите ще обърнат внимание. Боклуците могат да предизвикат лошо впечатление за домакина и неговата чистота. Никой няма да се впуска в подробности за вашата заетост или да ви пита какво се е случило в апартамента.

Още: Кои зодии ще се радват на скъп гост в близките дни?

Несъбраните боклуци могат да придадат неприятна миризма и разхвърлян, неприятен вид. Затова, преди да пуснете госта, огледайте помещенията си и изхвърлете боклука, ако има такъв.

Хигиенни продукти в банята

Със сигурност гостите ще използват банята. И няма да се чувстват много комфортно, ако на видно място имат личните ви хигиенни продукти. Въпреки че това са най-често срещаните неща, които използвате всеки ден. Колкото по-малко предмети за поддържане на хигиената виждат гостите ви, толкова по-удобно ще им бъде в банята и няма да се налага да се изчервявате, ако видят тампоните или самобръсначката ви да лежат наоколо.

А изобилието от козметика за поддържане на тялото, които се виждат, обикновено прави банята не много подредена. Затова е по-добре да поставите един малък шкаф или рафт, където да сложите всичко, което ви е необходимо.

Още: Тези 4 зодии са най-лошите гости - дръжте ги далеч от дома си!

Обувки

Разхвърляните обувки в коридора изглеждат много небрежно. За да не се спъва никой от гостите и да има къде да си събуе обувките, е необходимо да поставите всичко на мястото му, преди те да пристигнат. Поставете всички ненужни обувки в шкаф или на рафт. По този начин ще освободите повече място в коридора.

Мръсни вещи

Вдигнете ръка всички, които обичат да трупат вещи на всеки стол. Често се оказва, че те не са от първа свежест. За да не се натъкне никой от гостите на вашия „тайник“, извадете всички мръсни вещи в коша за пране, в самия резервоар за пране или ги поставете в отделна торба.

Още: Какво да правите, ако на закуска ви дойдат гости?

Мръсни съдове

Много хора имат навика да оставят мръсните съдове в мивката и да не ги измиват веднага. Най-добре е обаче да не ги показвате на гостите. Дори и да не планирате да ги пуснете в кухнята, някой от посетителите със сигурност ще влезе там. Така че, преди да дойдат, уверете се, че мивката ви е чиста, измийте съдовете или ги заредете в съдомиялната машина.

Якета в коридора

Често якетата могат да висят съвсем не по сезона на закачалката в коридора. Много хора просто не искат да прибират една или друга дреха надалеч. Ето защо в гардероба често могат да се намерят напълно ненужни вещи. Вече дори не става въпрос за ред - ще трябва да приберете някои якета, за да освободите място за връхните дрехи на гостите си.

Лекарства

Няма значение от какво заболяване се лекувате или какви добавки използвате. Но най-добре е да държите лекарствата си далеч от погледа. Не е необходимо хората да знаят какво приемате и за какво го приемате. В името на избягването на ненужни въпроси е за предпочитане да скриете лекарствата си.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес