Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 подаръка, които да не подаряваме и да не приемаме

07 декември 2021, 11:33 часа
Реклама

Всеки един от нас харесва и обича подаръците, особено онези, в които е вложено старание, внимание и желание. Има обаче и такива изненади, които не е препоръчително нито да правите, нито да приемате. Възможно е да ви споходи лоша енергия, ако подарите някои от следните неща или на вас ви ги поднесат.

Подаръците, които не е желателно да подаряваме и приемаме:

• Часовник;

Да, това е един от най-лошите подаръци. С него се отмерва времето и затова се счита, че подобна вещ не бива да влиза в ролята на подарък. Ако някой иска да ви зарадва с желания от вас модел часовник, не забравяйте да му дадете няколко монети в замяна – един вид откупване. Така ще се предпазите от негативна енергия и неприятности в бъдеще.

• Ножици и ножове;

Колкото и големи фенове да сте на ножиците и ножовете, никога не си ги пожелавайте като подарък. В тях също се натрупва негативна енергия и затова е препоръчително сами да си ги купувате, ако имате нужда от подобно пособие за рязане.

В случай, че някой вече ви е купил такъв подарък и няма търпение да ви го поднесе, отново му дайте пари, за да не ви застига лоша енергия.

Идеи за подаръци, с които винаги може да изненадате близките си

• Хавлии и кърпи;

Този подарък също е добре да бъде избягван, тъй като в много традиции бива свързван с плач и тъга. Не е желателно да подарявате на близки хора подобен текстил.

• Огледало;

Това е един от най-мистериозните подаръци. Твърди се, че именно този аксесоар е способен да отнеме младостта и жизнеността на човек, затова и не е желателно да се подарява.

Счита се, че античните огледала носят със себе си най-много отрицателна енергия, затова от тях най-много трябва да се пазим.

• Ръкавици;

През зимата ръкавиците са сред желаните аксесоари – бюджетни, разнообразни модели, сред които можете да избирате, топли и уютни. Те обаче биват свързвани с различни магични ритуали. Счита се, че влияят на човек и са способни да го манипулират.

• Портфейл.

Ако сте решили да подарявате портфейл, помолете човека, който е приготвил изненадата, да постави вътре една монета. Така ще се предпазите от безпаричие в бъдеще.

Не бива обаче да забравяме, че това все пак са поверия. От вас зависи дали ще ги приемете с усмивка или с изненада. Не бива също да забравяме, че ако човек поднася какъвто и да е предмет от сърце и душа, то никоя сила не е в състояние да навреди на този, който го получава!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес