Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 храни, които не трябва да купувате през лятото

01 юли 2024, 04:40 часа

В името на вашето здраве и портфейл, ви предлагаме да избягвате купуването на определени продукти през лятото. Тези храни може да са твърде солени, твърде сладки или твърде скъпи. Това са:

Реклама

Още: 9 изненадващи храни, които трябва да се съхраняват в хладилник

Консервирани супи

Добре е да ги имате на рафта през зимата, но през лятото това не е най-подходящата за консумация храна.

Те са с високо съдържание на натрий, поради това, че действа като консервант и подобрител на вкуса, но твърде голямото му количество може да ви накара да се чувствате подути. Можете лесно да приготвите по-здравословни версии на супа у дома, като използвате всеки сезонен зеленчук.

Сухи плодове

През лятото на пазарите има разнообразие от пресни плодове, които са по-добър вариант от сушените плодове. Последните, които се продават без опаковка, съдържат много захар.

Готови напитки

Готовите сокове, които обикновено се продават в супермаркетите, съдържат високофруктозен царевичен сироп и други консерванти. Освен това те са по-скъпи, отколкото да си ги приготвяте сами с безопасни и пресни съставки. Освен това вкусът им не е толкова освежаващ!

Билки

Пресните билки като босилек, риган, магданоз и розмарин придават вкус и аромат на ястията ви, но тези съставки могат да бъдат скъпи в магазина за хранителни стоки.

Често, тъй като са предварително набрани и опаковани, ароматът им започва да се губи и рядко издържат повече от седмица в хладилника. Ако е възможно, опитайте да отглеждате билките в саксия или в градината си.

Кисели краставички

С повишаването на температурата е важно да останем хидратирани. Киселите краставички са с много високо съдържание на натрий, а консумацията на твърде много сол може да доведе до повишаване на кръвното налягане и да затрудни работата на бъбреците и черния дроб. Въпреки че умерената им консумация е нещо хубаво, помислете за намаляване на консумацията им през лятото.

Още: Ако ги консумирате правилно, тези храни никога няма да ви причинят газове

Предварително нарязани плодове и зеленчуци

Въпреки че спестяват време за приготвяне, те обикновено са двойно или тройно по-скъпи от тези, които се предлагат в необработен вид. Освен това, след като бъдат нарязани или накълцани, много храни започват да влошават текстурата и вкуса си.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес