Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-добри начина да се отървете бързо от главоболието

28 септември 2024, 08:00 часа

Главоболието е много често срещан проблем. Хората от всички възрасти изпитват този вид болка от време на време. Те могат да предизвикат гадене и дори повръщане.

Често срещани причини за главоболие са стресът, напрежението, тревожността, проблемите със синусите, мигрената, липсата на сън и дехидратацията.

Много хора търсят лекарства без рецепта, за да се отърват от главоболието. Можете обаче да получите незабавно облекчение на болката с прости и естествени домашни средства.

Още: Естествени средства за справяне с есенното главоболие

Ето 5-те най-добри начина, които ще ви помогнат да се отървете бързо от главоболието:

1. Вода

Просто изпийте чаша вода при първите признаци на главоболие и продължавайте да правите малки глътки през целия ден.

2. Лед

Още: Тези храни предизвикват мигрена

Поставянето на студен компрес, например пакет с лед, върху челото ще премахне болката, ще помогне за свиване на кръвоносните съдове и ще подобри кръвообращението в областта. Това конкретно средство действа добре при главоболие, дължащо се на стрес или болки в синусите.

Алтернативно, приложете студена кърпа върху главата и слепоочията си за 10 минути и повтаряйте процеса известно време, докато получите облекчение.

3. Гореща вода

Прилагането на топлина върху задната част на врата може да осигури облекчение на главоболието от стрес. Топлината отпуска напрегнатите мускули, като по този начин облекчава пулсиращата болка.

Още: Изядох го и главата не ме боли: Храните, към които да се обърнете при главоболие

Ако страдате от хронично главоболие, можете да потопите краката си в кофа, пълна с гореща вода, за 10 минути преди лягане.

4. Лимон

Лимонът е много ефективна и мощна съставка за лечение на главоболие, защото е освежаващ и релаксиращ. Той също така помага за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма.

Пиенето на топла вода, смесена със сок, изцеден от половин лимон, ще намали интензивността на главоболието.

5. Ябълка

Както ябълката, така и ябълковият оцет могат да се използват за борба с главоболието. Те помагат за възстановяване на киселинно-алкалния баланс в организма. Освен това дори миризмата на зелени ябълки може да помогне за намаляване на мигренозното главоболие.

Когато сутрин се събудите с главоболие, изяжте парче ябълка, поръсено със сол. След това изпийте топла вода.

Друг вариант е да добавите 2 чаени лъжички ябълков оцет към чаша вода. Можете също така да добавите малко мед и лимонов сок. Пийте 2 или 3 пъти дневно.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес