Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-добри и лесни упражнения за плосък корем

05 август 2024, 14:00 часа

Постигането на плосък корем често включва комбинация от здравословно хранене, подходяща хидратация и целенасочени упражнения. Макар че намаляването на точките обикновено не е ефективно, някои упражнения могат да помогнат за тонизиране и укрепване на коремните мускули, допринасяйки за по-стройния външен вид.

Ето пет лесни, но ефективни упражнения, с които можете да работите за постигане на по-плосък корем:

Планкове: Планковете са крайъгълен камък за укрепване на ядрото. За да направите планк, започнете в позиция за изтласкване, след което спуснете предмишниците си на земята, като държите лактите си точно под раменете. Ангажирайте ядрото си и поддържайте права линия от главата до петите. Задръжте в това положение за 20-60 секунди, като постепенно увеличавате продължителността с подобряване на силата си. Планковете са насочени не само към коремните мускули, но ангажират и гърба, раменете и седалищните мускули, като осигуряват тренировка за цялото тяло.

Бързо и лесно: 4 хитрости за идеално плосък корем

Велосипедни коремни преси: Това упражнение е отлично за трениране на косите мускули, които се намират отстрани на корема. Легнете по гръб с ръце зад главата и вдигнати крака, свити в коленете на 90 градуса. Докато приближавате десния лакът към лявото коляно, изпънете десния си крак направо. Редувайте страните в движение с педалиране. Изпълнявайте по 15-20 повторения на всяка страна. Велосипедните коремни преси помагат за ангажирането на множество мускулни групи в ядрото, което води до подобряване на мускулната форма.

Повдигане на краката: Повдигането на краката е чудесно за фокусиране върху долната част на коремната преса. За да изпълните това упражнение, легнете по гръб с изпънати крака и ръце отстрани или под бедрата за опора. Дръжте краката си изправени, повдигнете ги към тавана, докато образуват ъгъл от 90 градуса с торса, след което бавно ги спуснете обратно, без да докосвате пода. Стремете се към 10-15 повторения. Това упражнение изолира долните коремни мускули и помага за стягането на средната част на тялото.

Какво не трябва да ядем, за да имаме плосък корем

Руски усуквания: Руските усуквания укрепват косите мускули и цялостната стабилност на ядрото. Седнете на пода със свити колене и плоски стъпала. Наведете се леко назад, като държите гърба изправен, и повдигнете краката си от земята, балансирайки върху седалищните кости. Хванете тежест или медицинска топка с двете си ръце и завъртете торса си надясно, след това наляво, като всеки път поставяте тежестта до бедрото си. Извършвайте по 15-20 завъртания на всяка страна. Руските усуквания подобряват силата на въртене и допринасят за по-изящна талия.

Планинско катерене: Това динамично упражнение съчетава кардио упражнения с укрепване на ядрото. Започнете в позиция за избутване с ръце точно под раменете. Бързо насочете дясното коляно към гърдите, след което сменете краката, като изнесете лявото коляно напред, а дясното изпратите назад. Продължавайте да редувате краката с бързо темпо в продължение на 30-60 секунди. Планинското катерене не само ангажира сърцевината, но и повишава сърдечната честота, което може да помогне за изгарянето на общите телесни мазнини.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес