Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 нестандартни приложения на балсама за устни, за които не сте подозирали

14 декември 2021, 18:40 часа

Балсамът за устни е полезен не само за сухите и напукани устни. Той има много полезни свойства, които могат да решат много проблеми в ежедневието. Много хора дори нямат представа колко е важно да имат стик балсам в чантата си. 

1.       Помага при заяждане на цип

На всеки се е случвало ципът на някоя ваша дреха или аксесоар да ви създаде проблем и да ви загуби много време, за да го раздвижите. Точно тук можете да си помогнете с балсама за устни. Металните ципове на панталоните или на някоя друга дреха периодично заяжда, причинявайки сериозно неудобство.  Достатъчно е да натъркате  малко балсам за устни върху зъбците на ципа и разместете машинката напред-назад и проблемът ще бъде решен почти за секунди.

2.       Омекотява кожичките

За да поддържате пръстите си добре поддържани и красиви, трябва редовно да използвате специално масло. Сухата кожа, появилите се несъвършенства след маникюра могат значително да развалят впечатлението. Маслото може безопасно да бъде заменено с балсам за устни, ефектът е абсолютно същият, имайки предвид, че по-често имаме балсам под ръка, отколкото масло за кожички.

3.       Предпазва от боя

Ако боядисвате косата си сами, значи сте изправени пред проблема с петната от боя по кожата на главата. Достатъчно е да намажете кожата около косата с балсам за устни, преди да се намажете с боята. След приключване на процедурата просто трябва да избършете кожата с памучен тампон, няма да останат никакви следи от боята.

4.       Помага при депилация

Бръсненето е доста травмираща процедура, можете случайно да се порежете. За да помогнете на кръвта да спре по-бързо, нанесете балсам за устни върху нараненото място.

5.       Улеснява премахването на тесен пръстен

Трудности при премахването на пръстена от пръста могат да възникнат по различни причини. Понякога пръстите се подуват и пръстенът трябва бързо да се отстрани. Може и да сте решили да пробвате  някой пръстен, който много ви е харесал, но не ви е бил по мярка и изваждането му изглежда невъзможно. За да излезете от ситуацията, трябва да намажете с балсам мястото върху фалангата и пръстенът бързо ще се извади.

Балсамът за устни е не само полезнен за здравето продукт, но и доста практичен в ежедневието.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес