Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 житейски принципа на французите, които ги правят спокойни и щастливи

27 юли 2024, 18:30 часа

Те са модерни, влюбени, емоционални и се наслаждават на живота. И за да бъдат такива, те се придържат към тези 5 житейски правила

Вижте още: 10 признака, че сте родени с вродено чувство за стил

Тази година Олимпиадата е във Франция и по този повод ви припомняме какво правят французите, за да бъдат щастливи и доволни, спокойни и влюбени и в по-късните си години:

Принцип #1

Въпреки факта, че френската кухня се смята за една от най-добрите, истинските французойки почти никога не застават зад печката. Те не купуват прясна храна за бъдеща употреба и рядко приготвят собствена закуска. Повечето от тях сутрин се втурват към кафенето, за да хапнат кроасан и да изпият чаша кафе, а за обяд и вечеря претоплят полуфабрикатите на известната марка, чиито фирмени магазини са разположени в цялата страна.

Разбира се, понякога те могат да приготвят нещо бързо, но по правило това се случва рядко. Що се отнася до плодовете и зеленчуците, французите обикновено ги купуват на пазарите поотделно и точно преди затварянето на магазините . Така ги получават много по-евтино и ги изяждат веднага.

Няма трупане и съхранение на храна.

Принцип #2

Французойките са отдадени на модата, а мъжете не изостават в това отношение. Те се обличат лесно и небрежно, но в същото време винаги изглеждат страхотно благодарение на висококачествените дрехи. Те купуват мебели от битпазари, наследяват ги и ги преправят. Не инвестират много нито в лаптоп, нито в мобилен телефон - не са обременени в това отношение.

Местните жители на тази европейска страна обръщат повече внимание на практичността, отколкото на красотата, опитвайки се да третират всичко по-внимателно, за да избегнат ненужни разходи. Харченето за скъпи неща изобщо не се приема от тях и затова повечето хора изобщо не търсят маркови неща.

Вижте още: 7 тенденции от 2000-те, на които всички се смееха, но днес отново са на мода

Принцип #3

Вероятно ще се изненадате, ако кажем, че французите нямат нищо против собствената си автомобилна индустрия. Те безсрамно купуват употребявани Citroen, Renault и Peugeot и карат тези коли за собствено удоволствие в пълен комфорт. Повечето от тях изобщо не искат да си купуват кола, предпочитат градския транспорт или велосипедите. Иначе едва ли притежателите на шофьорска книжка някога ще се решат да теглят кредит за кола. За тях е много по-лесно (и по-изгодно) да наемат кола при нужда.

Принцип #4

Въпреки факта, че френските жени се считат за икони на стила, те не харчат много пари за създаването на своя гардероб. Тяхната тайна е проста: дрехите се купуват два пъти годишно и само когато са необходими. Най-често момичетата, като младите хора, не тичат към разпродажбите, а вместо това ще купуват онлайн. Именно там повечето от тях намират идеални неща на много достъпни цени. Те не знаят какво означава „да отидеш до бакалията за хляб и да се върнеш с блуза“. Шкафовете им не са претрупани с дрехи, а фразата „Нямам какво да облека“ се изрича рядко.

Принцип #5

Комуналните услуги не са евтини, особено в европейските страни. Французите не изостават от своите съседи и затова се стремят да спестят не само от вода, но и от отопление. Батериите в домовете им се включват със специално програмирани устройства. Те никога няма да добавят допълнителна степен на топлина към тях - за да не плащат повече . Французите предпочитат да наметнат няколко пуловера и да се завият с одеяло. В южната част на Франция, където е по-топло, изобщо няма отоплителна система .

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес