Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 естествени алтернативи на продукти за почистване, които действително работят

25 юни 2024, 05:05 часа
Реклама

Дали заради блестящата кухня имате дразнене на очите или устата? Чувствали ли сте някога болка не само в ръката, когато сте търкали мухъл в банята с белина? Проучванията показват, че токсичните химикали, съдържащи се в ежедневните почистващи препарати, представляват значителна заплаха както за здравето ни, така и за околната среда.

Още: Ето как да премахнете варовика от душа бързо и лесно

Съоснователката на UrbanYou Елке Кийли е тествала и препоръчала своите най-добри натурални решения за почистване. От листчета за сушилня до сол, разберете как можете да бъдете по-щадящи за здравето си, като преминете към тези неочаквани и ау естествени алтернативи за почистване. Най-добрата част? Вероятно вече имате всички тези продукти у дома.

Паста за зъби

Пастата за зъби е полезна не само за блясък на вашите бисерно бели зъби, но може да й се доверим, ако искаме да изкореним потъмняването на среброто. Пастата за зъби, която не е гелообразна, е полезна и за полиране на петна от вода по дървени маси, когато се намаже на място, остави се да изсъхне и се почисти с влажна кърпа, преди да се завърши с политура за мебели.

Бял оцет

Мухълът е сериозен проблем, който може да предизвика множество състояния, като безсъние, повтарящи се настинки и грип и синузит. Отстраняването на мухъла в дома ви зависи от намирането и третирането на източниците на влага. За почистване на непорьозни повърхности използвайте разтвор от 80 процента бял оцет и 20 процента вода. За порести повърхности, като например необработен дървен материал, използвайте 70-процентов спиртен разтвор.

Зехтин и сол

Подправете масичката си за кафе с евтина и проста кухненска отвара от зехтин и обикновена готварска сол, за да извадите стъклените кръгове от структурата и да възстановите дървесината. Магическото действие на тази паста може да отнеме до няколко седмици, за да прогони видимо водните петна и да възстанови дървото до неговия блестящ първообраз.

Бебешко олио

Накиснете старите си парцали в бебешко олио за бързо отстраняване на мазнините без тежкия аромат на обикновените кухненски почистващи препарати. Бебешкото олио не само ще изчисти мръсотията от мазните уреди, но и ще полира металните уреди за едноседмичен блясък.

Още: Как се почиства керамичен плот, така че да светне до блясък?

Хартиени листчета за сушилня

Ако металните ви кранове и уреди се нуждаят от съживяване, придайте им бърз и евтин полиращ ефект с използваните листи за сушене. Изпитайте антистатичните свойства на чаршафите за сушене и се преборете с натрупването на прах с тези многостранни чудеса, като прекарате чаршафите за сушене по повърхностите в дома си.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес