Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 прости съвета, с които ще защитите кожата си след слънчево изгаряне

01 юли 2024, 06:05 часа

Човешката кожа постоянно се обновява. Но когато тя е увредена в резултат на продължително излагане на слънце, големи части от нея започват да се отделят от тялото. Най-добрият начин да избегнете подобно нещо е да се предпазите от слънчево изгаряне.

Още: За колко време минава слънчево изгаряне?

Но на всички ни се случва да забравим да използваме защитния крем или просто да избягваме пиковите часове на горещините. В тази връзка ви представяме някои от методите, които ви помагат да се възстановите възможно най-бързо.

Хидратирайте тялото си

Хидратацията трябва да се превърне в рутина, и то не само през лятото. Ако пиете вода, тогава кожата ви ще бъде подхранена и ще може да се предпазва.

Когато сте изложени на слънце, тялото ви губи значителни количества вода, което изсушава кожата ви, затова е важно да я възстановите. Пийте вода или студен зелен чай, за да си набавите антиоксиданти.

Използвайте студени компреси

Ако сте изгорели, важно е да използвате студени компреси веднага щом разберете, че сте изгорели. Поставяйте го върху увредените участъци за 20-30 минути на всеки 3-4 часа. Подобно нещо ще освежи кожата ви и ще ѝ помогне да се излекува по-бързо.

Избягвайте по-нататъшни увреждания от слънцето

Ако продължите да се излагате на слънце дори след като сте изгорели, това е опасно. Лекарите смятат, че когато изгорите, увреденият участък е още по-чувствителен към вредните слънчеви лъчи. Ето защо се препоръчва да останете на сянка и да нанасяте по-често слънцезащитен крем.

Използвайте алое вера за изгорялата кожа

Алое вера действа като магия срещу изгаряния на кожата, затова употребата му е препоръчителна. Нещо, което не много хора знаят, е, че листата на растението трябва да се оставят в чаша вода, преди да се използват. Така, когато използвате гела му, в него вече няма да има ензими, които причиняват сърбеж на кожата.

Още: Слънчевото отравяне е реално нещо и е по-често срещано, отколкото си мислите

Просто следвайте тези стъпки и намажете всички изгорели от слънцето места. Кожата ви няма да се опъва и няма да имате грозни следи по тялото си, така че ще се наслаждавате по-пълноценно на лятото.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес