Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 фрази, които хората най-често казват, преди да напуснат този свят

12 юни 2024, 21:13 часа
Реклама

В края на живота си хората са склонни да размишляват върху това, което биха направили по различен начин. И те трябва да имат време да изразят най-тайните неща.

Четирите фрази, които хората най-често казват, преди да умрат: на какво могат да ни научат

Почти всички, които умират в последните си минути, съжаляват, че не са имали време да кажат най-важните думи на семейството и приятелите си.

„Всеки човек се сбогува със семейството и приятелите си с една от тези четири фрази:

Цитати за смъртта, които ще ви замислят

·         Искам да кажа, че те обичам.

·         Искам да кажа, че ти прощавам.

·         Обичаш ме, нали?

·         Можеш ли да ми простиш?

Какво трябва да научим от това? Експертите съветват да не чакате, докато стане твърде късно. Ако искате да признаете любовта си или да признаете грешките си, направете го веднага.

Вместо това мнозина таят негодувание, живеят с неразрешена вина или прекарват години в твърде голям страх, което ги кара да  бъдат уязвими. В резултат на това имаме угризения, стрес, психични разстройства и дори хормонален и имунен дисбаланс.

Да, трудно е да признаете, че сте направили нещо лошо и е естествено да оправдаете поведението си, за да не пострада самочувствието ви. Но психолозите казват: ако работите през процеса на прощаване на себе си, веднага ще почувствате облекчение.

Петте фрази, които плашат мъжете до смърт

Между другото, хората също съжаляват, че не са направили достатъчно за себе си през живота си. За това говори Брони Уеър, специалист по палиативни грижи, прекарал осем години в помощ на неизлечимо болни хора. Ето петте фрази, които е чувала да казват най-често.

1.       Иска ми се да имах смелостта да живея живот, който е полезен за мен самия, а не живота, който другите очакват от мен.

2.       Бих искал да прекарвам по-малко време в работа.

3.       Иска ми се да имах смелостта да изразя чувствата си.

4.       Жалко, че се разделихме с нашите приятели.

5.       Бих искал да си позволя да бъда по-щастлив.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес