Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 чифта обувки, които внезапно се върнаха на мода през 2024 г.

20 август 2024, 16:00 часа

Модата винаги изненадва със своята цикличност и 2024 г. не направи изключение. Дизайнерите погледнаха към миналото и вдъхнаха нов живот на обувки, които отдавна се смятаха за остарели. Сега ще говорим за четири чифта обувки, които отново са на върха на популярността и как успешно да ги интегрирате в своя модерен гардероб.

1. Обувки с клиновиден ток

Този модел за първи път спечели сърцата на модата през 70-те години и оттогава периодично се връща на мода. През 2024 г. клиновидният ток се завърна, особено във варианти с коркови елементи и имитация на дърво или метал. Въпреки тяхната екстравагантност, в ежедневието е по-добре да изберете по-дискретни и универсални модели.

Клинът се съчетава добре с различни стилове: от ленени костюми до дънки и рокли. За стилна небрежна визия опитайте да ги съчетаете с памучна риза и голям блейзър. А за вечерно излизане добавете клинове към мини пола или тъс топ.

Официални или кецове? Експерт каза кои обувки ще са на мода през 2023 година

2. Сабо

Тези „дървени“ обувки, популярни в Холандия, се завърнаха на модните подиуми. Сабото привличат със своята уникалност и могат да добавят жар към всяка визия. Те са идеални за разходка с дънки и дълго сако или за създаване на контраст с лека рокля.

Ако искате да се откроите, носете сабо с пижамен костюм за парти или ги съчетайте с дънкови шорти и тениска за небрежно излизане.

3. Сандали на платформа

Тези модели периодично се връщат на мода, а 2024 г. им даде шанс да блеснат отново. Сандалите на платформа визуално удължават краката и придават изтънченост на визията. За тези, които не са готови веднага да се потопят в екстремни тенденции, препоръчваме да започнете с обикновени модели. Съчетават се добре с женствени рокли и широки панталони.

Вдъхновете се от образите на Джей Ло, която държи на тези обувки и умело ги използва в своите тоалети.

Най-добрите модели обувки, които ще направят краката ви по-стройни

4. Прозрачни обувки

Популярни през 2000-те, тези прозрачни обувки се завръщат като фаворити за 2024 г. Модерните модели са леки и ефирни, създавайки ефект на безтегловност. Неутралните бежови и розови тонове, които съответстват на цвета на кожата ви, правят тези обувки универсални.

Прозрачните обувки са идеалното допълнение към вечерните рокли, но също така изглеждат чудесно с дънки, ленени шорти и романтични поли. Тези обувки добавят изтънченост и правят фигурата по-крехка и елегантна.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес