Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

30 житейски урока като подарък за 30-ти рожден ден

20 октомври 2024, 12:30 часа

Сабрина Алексис, треньор, колумнист и автор на „Той не е толкова сложен“, предлага 30 житейски урока, които всяка жена трябва да научи до 30-годишна възраст. Ето какво пише тя:

“Трябва да кажа, че се страхувах от критичния крайъгълен камък от 30 години от доста дълго време и по-точно, откакто навърших 22. Сега, когато точката, от която няма връщане, е премината, мога да кажа с увереност: 30 са невероятна възраст. Когато сте на двадесет, вашите представи за външния свят са много смътни, а освен това просто няма време да наблюдавате какво се случва около вас. На 20 спах малко, направих много грешки, харчех много, пренебрегнах уроците, които животът ме научи, направих грешки отново, чувствах се едновременно център на Вселената и най-нещастният човек на планетата.

Но сега прекрачих граница, която някога ме плашеше. И най-доброто, което мога да направя за хора като мен, е да ви разкажа за 30-те най-важни урока, които е най-добре да научите, преди да навършите 30 години.

Още: Рожден ден празнува вицеолимпийската шампионка Боряна Калейн! (ВИДЕО)

1. Спри да търсиш любовта, научи се да я приемаш. Никога няма да изпитате истинската любов, докато не преодолеете вътрешните си бариери да я приемете. Това се отнася не само за необвързаните в момента, но и за тези, които имат връзка.

2. Разбитото сърце може да бъде благословия или проклятие – зависи от вас. Болезнената раздяла може да ви унищожи или да ви направи по-силни и това е ваш избор. Без значение колко ви е обидил партньорът ви, вие сте този, който ще реши дали да играете ролята на чужда жертва до края на живота си или да станете главният герой на собствения си живот.

3. Спрете да се тревожите. Всичко ще бъде наред накрая. И когато всичко свърши, никой не поглежда назад към миналото си и казва: „Жалко, че се тревожех толкова малко за това.“ Всички казват: „Защо изхабих толкова много нерви за това?“ Запазете умствената си енергия за неща, които наистина ще ви придвижат напред в положителна посока.

4. Не чакайте вдъхновение отвън – потърсете го сами. Да, наистина понякога вдъхновението сякаш ни обзема и тогава можем да създадем нещо наистина красиво. Единствената беда е, че такива моменти не са норма, а изключение от правилото, а в нормата постигат само тези, които полагат усилия и знаят как да работят върху себе си, а не чакат божествената светлина да ги огрее.

Още: Златното момиче Стилияна Николова празнува рожден ден! (ВИДЕО)

5. Не можете да ги имате всички. Един ден се оплаках на мой близък приятел за едно момче, с което не мога да имам връзка. Не можех да разбера какво не е наред, защо съм лоша. Но моят приятел, вместо да каже стандартното „Ти си твърде добра за него“ в този случай, ме погледна в очите и каза: „Не можеш да имаш всички. Остави го и забрави." И това е добро ръководство за живота: както в любовта, така и в ежедневието - не всички ще ви харесат и това е добре.

6. Щастието не съществува само по себе си. За да бъдеш щастлив човек, не е нужно да имаш мечтаната работа, перфектната фигура, перфектния мъж или най-новите дизайнерски дрехи. Щастието не е награда за години на трудности и страдания. Щастието е само вашата вътрешна работа, която няма нищо общо с материалните неща.

7. Любов „като в приказка” не съществува. Луда, страстна, такава, че не можеш нито да ядеш, нито да спиш - да, тя съществува, но има друго име - "хоби", и има много кратък живот. Истинската любов не е нещо, което ви взривява и ви отвежда някъде далеч за дълго време. Това не са преливащи емоции, а напротив, усърдна работа върху чувствата и не винаги лесна. За да се настани истинската любов в живота ви, ще трябва да работите върху себе си.

8. Ако смятате, че всички мъже са глупаци, може би просто имате лош вкус? Всички мъже в живота ми бяха „емоционално затворени“, докато не спрях да преследвам емоционално затворени мъже. Смешно, но истина: често ние сами избираме един и същ тип мъже и след това си правим грешни заключения.

Още: Към корените в Италия: Мадона празнува 66 г. в Помпей

9. Живейте в момента. Прекарах по-голямата част от живота си или мислейки за миналото, или тревожейки се за бъдещето. Когато най-накрая се научих да мисля за настоящето, внезапно осъзнах, че това е прекрасно място, в което обичам да бъда. Помнете, че миналото е това, което вече не съществува, бъдещето е това, което все още не съществува. Настоящето е единственото нещо, което имате, от което можете да получите истинска полза и удоволствие.

10. Не чакайте нещата да си дойдат на мястото от само себе си. Няма да станат. Вие сте тези, които трябва да ги поставите там, където според вас трябва да им е мястото.

11. Няма да сте щастливи „щом...“. Веднага щом отслабна, веднага щом си намеря нова работа, веднага щом срещна идеалния мъж. Щастието не е резултат от очакването на точно това „щом...“. Можете да бъдете щастливи тук и сега. Или изобщо да не бъде.

12. Мъжете не са мярката за вашата стойност. Ако единият ви изостави, вторият не ви се обади, третият погледна накриво - това не означава, че сте отхвърлен материал. Нека запомним точка 5: не е нужно да се харесвате на всички. Но това е всичко. Само вие сами можете да определите собствената си стойност и никой друг.

13. Невъзможно е да се угоди на всички. Спрете да се опитвате да угодите на всички. Винаги ще има такива, които ще разочаровате, но повярвайте ми, те ще го преживеят. И вие също.

14. Това, което гъсеницата нарича края на света, мъдрецът ще нарече раждането на пеперуда. Сама съм го преживяла и знам за какво говоря. Когато ви се струва, че ви се е случило нещо ужасно, такова, че по-лошо не може да бъде, не се паникьосвайте. Това може да се окаже само средата на пътя, в края на който ще получите нещо, за което дори не сте се осмелявали да мечтаете.

15. Обградете се с позитивни хора. Подбирайте хората, които са във вашия социален кръг. В живота ни има достатъчно негативизъм, за да губим време за тези, които не харесваме.

16. Любовта не е това, което получавате, а това, което давате. Много от нас попадат в опасния капан да се фокусират във връзките си върху това, което не получават в тях: той не пише достатъчно често, не подарява цветя достатъчно често, не е достатъчно привързан, не ви разбира достатъчно. Вместо това се съсредоточете върху това, което вие самите давате на този, когото обичате, и помислете как вие самите бихте могли да изразите любовта си към него по-пълно. Любовта става „достатъчна“, когато и двамата се стремят да дават, а не да получават.

17. Емоционалността не е признак на слабост. Да отричате емоциите си и да не им давате свобода, не ви прави по-силен. Това е сигурният път не към силата, а към самотата.

18. Отървете се от бъркотията. Винаги ме изумява колко бързо затрупваме живота си с ненужни неща (и хора!). Нямате представа какъв жизненоважен тласък дава редовното почистване на боклуци. Приемете правилото да се отървете от всичко ненужно веднъж на всеки шест месеца (поне в дома си). Приливът на позитивизъм е гарантиран, честно казано.

19. Не се страхувайте да изпитате страх. Това, че се страхувате от самия страх, не го прави по-малко страшен. Като сте наясно със страха си, ви е по-лесно да го контролирате.

20. Спрете да преследвате някой, който не ви иска. Сериозно, време е да продължим напред.

21. Бъдете благодарни. Всеки ден се опитвайте да намерите две неща, за които сте благодарни на живота, на близките си или на когото и да било. Може да звучи наивно, но може да промени целия ви живот по положителен начин.

22. Бъдете финансово разумни. Да, купуването на всякакви хубави неща е много забавно и ви зарежда с позитивизъм, но... нищо не може да ви даде същото усещане за лекота, както... да имате пари в портфейла си, или още по-добре - във формата на спестяванията. Парите ви дават възможност да правите каквото искате, така че бъдете умни и не ги пилейте за моментни удоволствия. В противен случай утре няма да има повод за организиране на шопинг терапия.

23. Понякога вие сте източникът на проблемите. Способността да осъзнаеш и признаеш това е знак за зрялост.

24. Освободете се. Оплакванията, които таите в себе си от дълго време, ви вредят много повече от хората, които са ви обидили.

25. Всъщност никой не знае какво прави тук. Вие не сте сами.

26. Спортувайте. Просто тренирайте, независимо дали ви харесва или не. Уверявам ви, никога няма да съжалявате. Да, и колкото по-често ходите на фитнес, толкова по-здраво се вкоренява спортът в живота ви. Утре ще е по-лесно.

27. Използвайте слънцезащитни продукти. Това не е шега. На 30 години съм щастлив собственик на кожата на 20-годишно момиче и всичко това е благодарение на козметиката, която ме спасява от ултравиолетовото лъчение. Между другото, не говорим само за почивка на плажа. Използвайте крема ежедневно и целогодишно, след няколко години ще разберете колко прав съм бил.

28. Хранете се здравословно. Това е най-лесният начин да изглеждате и да се чувствате по-добре.

29. Започнете сутринта си с богата програма. Не се клатете, събудете се - захващайте се за работа. Забелязах, че дните, в които свърша доста работа преди 10 сутринта, са най-добрите ми дни.

30. Отървете се от съжаленията. Всеки от нас е имал ситуации в миналото, в които не е постъпил както би искал – казали сме грешно нещо, направили сме грешно нещо, взели сме грешно решение. Но съжаленията няма да ни направят по-ефективни в настоящето. Потопете се в миналото си достатъчно, за да научите полезни уроци от него и да затворите тази глава от живота си. Уроците са най-ценното нещо в нашето минало. Те не са съжаления.”

 

източник: https://www.marieclaire.ru/psychology/30-urokov-jizni-v-podarok-na-30-letie/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес