Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-те най-полезни напитки за здравето на жените

26 септември 2024, 07:55 часа

Тези прости напитки могат да направят чудеса и ще ви помогнат да запазите красотата и здравето си.
 
Топла вода с лимон

Не само помага да отслабнете и да премахнете токсините, но и повишава имунитета, подобрява състоянието на кожата и храносмилането. Лимоновият сок помага за премахването на токсините и шлаките от организма. Това свойство е от голямо значение за кожата, защото когато тялото е замърсено, то априори не може да изглежда добре поддържано. Така че редовната консумация на вода с лимон е ключът към здрава кожа.

Водата с лимон ще помогне и на тези, които искат да свалят излишните килограми. Водата с лимон може да подобри храносмилането и да ускори обмяната на веществата, както и да премахне излишните течности от организма, с което не само ще отслабнете, но и в бъдеще ще поддържате комфортно тегло.

Още: 6 причини да ядете тази подправка всеки ден

Чай от малинови листа

Това е истинско спасение за репродуктивната система. Чаят от малини ще укрепи матката, така че менструацията, раждането и менопаузата ще бъдат много по-леки. Чаят ще ви даде енергия, ще облекчи дразненето и ще ви успокои. Според медицинските специалисти чаят е особено полезен за жените с климактеричен синдром.  Редовната консумация на чай в продължение на един месец ще позволи на жените да забравят болката от месечния си менструален цикъл през годината и да забременеят с лекота. Чаят може да бъде алтернатива на кафето - тъй като е отлично ободряващо средство.

Мляко с куркума

Този пикантен млечен шейк ще върне хормоните ви в норма, ще подсили имунната ви система, ще излекува настинка и ще подпомогне храносмилането. От топлото мляко с куркума се образува аминокиселината триптофан, която подпомага спокойния и здрав сън. Облекчава менструалните спазми. Жените през първите два дни на менструацията могат да изпитат облекчение, като пият мляко с куркума. Напитката действа като мощно спазмолитично средство.

Още: Защо опитните градинари изполват куркума в градината?

Тази напитка се счита за ценен продукт за женското здраве и красота:

- Подмладява организма, като прочиства кръвоносната система, сърцето и черния дроб.
- Подпомага нормализирането на теглото, ускорява метаболизма, намалява холестерола в кръвта.
- Предотвратява женски гинекологични заболявания.
- Заздравява кожата, облекчава кожните раздразнения.

За какво е изключително полезен чаят от куркума

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес