Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неграмотност издаде на полицията похитител на дете

12 ноември 2020, 15:08 часа
Реклама

Неграмотността на престъпник помогна на полицията да разкрие случай с отвличането на дете в индийския щат Утар Прадеш. За това разказва „Таймс оф Индия“.

На 26 октомври осемгодишно момче от град Хардой отишло да посети баба си и изчезнало. Същия ден родителите му получили SMS от похитителя. „Донесете откуп от 200 000 рупии в Ситапур“. „Не докладвайте на полицията, защото синът ви ще бъде убит.“ Думите „полиция“ и „Ситапур“ били изписани неправилно.

По-късно детето било намерено убито.

Първоначално подозренията паднали върху собственика на телефона, чрез който се искал откупът. Както се оказало обаче, той не можел да бъде автора на SMS-а, тъй като не можел да чете или пише. Полицията продължила да работи и скоро задържала още десет души, заподозрени в престъплението. За да стеснят кръга на заподозрените, те били помолени да наберат кратък текст по телефона, който включвал думите „полиция“ и „Ситапур“. Един от задържаните допуснал същите грешки като в съобщението за откупа. Оказал се далечен роднина на отвлеченото момче. Той бил арестуван и обвинен в отвличане и убийство.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес