Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Водещият на Top Gear напусна предаването

05 юли 2016, 13:01 часа • 1232 прочитания

Последният епизод на британското телевизионно шоу Top Gear се оказа пълен провал, след като събра пред екраните най-малкия брой зрители в историята на предаването,съобщава Autoevolution. Това и стана причина още на следващия ден излъчването главният водещ Крис Евънс да обяви, че напуска проекта.

Новият формат на предаването – с двама главни водещи и още четирима второстепенни, явно не се хареса на зрителите, които така и не преглътнаха оттеглянето на любимците им Джереми Кларскън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. Шоуто така и не успя да постигне целта си, която бе да събере 5 млн. зрители. Вместо това последният епизод бе гледан от едва 1,9 млн..

Според наблюдателите причината за слабия рейтинг е именно Еванс, който се опитва да копира своя предшественик Кларксън, но не може да събере симпатиите на публиката. Затова пък зрителите харесаха втория водещ – Мат Лебланк, познат като Джоуи и от сериала”Приятели”. Одобрение получиха и двама от второстепенните участници – Крис Харис и Рори Рийд.

Всичко това доведе и до конфликти в екипа, като според медиите във Великобритания първи желанието си да напусне предаването е обявил Леблан. Продуцентите на Top Gear от компанията BBC Studios, са помолили Евънс да отстъпи и да остане на заден план, а водеш да бъде актьорът, но бившият радиоводещ не се е съгласил и това е довело до напускането му.

Какво ще се случи в следващия сезон, засега не е ясно. По неофициално информация именно Мат Леблан ще се превърне в основната фигура в шоуто, а заместник на Евънс няма да бъде търсен.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес