Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новите „Москвич“-и не знаят руски език

21 март 2023, 14:12 часа
Реклама

Производството на кросоувърите „Москвич 3“ стартира още през есента на 2022 г. в бившия завод на Renault в руската столица, като не е тайна, че възродената марка всъщност предлага китайския SUV JAC JS4, на които са поставени нови емблеми. Оказва се обаче, че и руският език е доста труден за новия модел.

Според последните информации, някои елементи от менюто на мултимедийната система и на бордовия компютър не се показват на руски език. Първоначално се твърдеше, че всички произведени до момента автомобили ще бъдат прибрани в сервизите за отстраняване на проблема.

По-късно обаче от прес-службата на MAZ Moskvich, заявиха, че това няма да бъде сервизна акция, а кампания която включва планирана актуализация на софтуера за правилна русификация на интерфейса.

Първите купувачи получиха своя „Москвич“ едва през януари 2023 г. В средата на февруари колите стигнаха до регионалните дилъри на марката, като търсенето им все още е минимално. През декември, по данни на Автостат, са продадени само 6 автомобила, през януари - 29, а през февруари - 57 коли, от които седем са електрически „Москвич 3е“.

Производителят обяснява скромните резултати с факта, че първоначално колите се предлагат само от избрани дилъри. Масовите продажби в 52 магазина в Русия стартираха официално на 3 март, но и това, по последни сведения, не помага особено, като търсенето на първите два модела на възродената марка продължава да е слабо.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес