Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Нови избори през септември са най-доброто за България

25 юни 2013, 16:39 часа

Предсрочни парламентарни избори през септември, са най-доброто решение за България, заяви днес в Шумен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от bTV.

Реклама

"Страната вече е в предизборна ситуация, защото имаме дефицит на одобрение спрямо българските институции, парламент, правителство, и то в началото на мандата, което означава, че ние трябва да отговорим на очакванията на българските граждани. Ние трябва да вървим към предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията за промени в Изборния кодекс. Колкото по-скоро, по-добре за България", заяви Цветанов.

Той обясни, че посещенията му по региони са продиктувани от необходимостта от анализ на ситуацията и започване на подготовка за предсрочни избори. Освен това Цветанов каза, че не е чул в нито една областна структура да има настроения против него.

Цветан Цветанов заяви още, че ГЕРБ ще работи за промени в Изборния кодекс, сред които падане на границата за влизане в парламента, намаляване на сумата за участие в изборите, както и намаляване на броя подписи, необходими за регистрацията на независими кандидати.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес