Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

14 май 2024, 07:00 часа
Реклама

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

В българския футбол всичко си е постарому. Лудогорец продължава да е хегемон и спечели 13-ата си поредна титла, ЦСКА записа пореден нулев сезон, а в Левски цари разединение. По-притеснителното е, че няма никакви изгледи нещо от това да се промени. Около това мнение се обединиха спортните редактори на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров в коментарно студио след изминалия кръг в Първа лига.

Хегемонията на Лудогорец: Ще има ли край, или не?

„Както казват хората, „кучетата лаят, керванът си върви“. Лудогорец е шампион, Левски и ЦСКА са в кома. Всеки един от двата гранда има своите проблеми. Според мен няма нищо неочаквано – Лудогорец стана шампион на ходом“, категоричен бе Бойко Димитров.

„Единствената малка промяна е, че Черно море продължава да прави един изключително добър сезон. Разбира се, откъм футболисти няма капацитета да се бори за титлата, но пък защо не Европа“, допълни Джем Юмеров.

Лудогорец ли е силен, или конкуренцията е слаба?

Лудогорец ЦСКА Тобиас Хайнц

Според тримата в студиото Лудогорец спокойно може да спечели 18 поредни титли и да достигнат пълнолетие по отличия, след което се пошегуваха, че скоро може да се наложи „да ги пращаме на бал“.

„Лудогорец е константа в българския футбол. В този отбор всичко е уредено и играчите мислят само за футбол. Нито Левски, нито ЦСКА не надграждат. Затова и 13-та поредна година гледаме един и същ краен резултат“, каза Бойко Димитров.

„За мен Лудогорец е единственият български отбор, който работи на европейско ниво“. Това заяви Стефан Йорданов. И добави, че по негова информация „орлите“ дават големи суми за възстановяването на своите играчи, докато при Левски и ЦСКА този разход е от порядъка на 5000 лева месечно, което е крайно недостатъчно. Според него това е много показателно, че в столичните грандове не са работи на европейско ниво.

Георги Иванов е прав – първенството ни е едно от най-интересните

Георги Иванов - Гонзо

„Не се вижда краят на доминацията на Лудогорец. Левски и ЦСКА трябва да си „подредят къщичката“. Георги Иванов е много прав – нашето първенство е едно от най-интересните. Лудогорец става шампион на ходом, вторият най-голям акционер в Левски иска публично оставката на първия най-голям такъв, блокира се мач, става цирк, влиза жандармерия. Същевременно ЦСКА бута стадиона си и се оказва, че има проблем с разрешителното. Сега хората се чудят какво става. Докато има такива неясноти, няма да има промяна“, допълни Бойко Димитров.

Пореден нулев сезон за ЦСКА

ЦСКА Улаус Скаршем Тибо Вион

„Няма как с един главен скаут, както сам се определи Гриша Ганчев, да се направи пълноценна селекция, да се привлекат най-добрите футболисти. Защо бе позволено на Майкъл Естрада да прави каквото си иска? Както е казал народът: „Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. За доброто на българския футбол е с новите управленци да има нов модел, нова структура. Да се даде пълно доверие на качествени специалисти, които да носят отговорност. Както за позитивите, така и за негативите“, заяви Джем Юмеров.

Голямата грешка на ЦСКА

Саша Илич ЦСКА

„Да, защото ще продължим да ставаме свидетели на „майка бута количка“, както Стоян Орманджиев описа тренировъчното темпо на Майкъл Естрада. Всичко в ЦСКА се обърка след уволнението на Саша Илич. Ако гласуваш доверие на този треньор, който аха да те направи шампион, остави го да работи. Ако си решил да го махаш, направи го по време на зимната пауза. Не да го махаш след 2-3 мача“.

„След това идва Нестор Ел Маестро и се почва с оправданията: „Това не е моят отбор“, „Не съм правил аз подготовката“. Освен това всички казват, че се борят за титлата, че ще свалят Лудогорец от върха, а продават водещия си голмайстор през зимния трансферен прозорец. Разбирам да си го продал за 3 милиона евро, а ти си го продал за 600 хиляди евро. Ти си вкарал много повече пари в издръжката му за последната година и половина“, категоричен бе Бойко Димитров.

Майкъл Естрада

„ЦСКА направи много грешки. Основната бе треньорската рокада в началото на сезона, която тотално обърка всичко. Отново и селекцията разочарова. В този състав на ЦСКА не виждам нужната класа, която да донесе титлата. Имаше много грешки в трансферната политика и почти целият отбор е за подмяна, ако искат да преследват шампионска титла“, сподели Стефан Йорданов.

Разединението в Левски

Наско Сираков

„Разделението в Левски е заради един-единствен човек – Станимир Стоилов. Хайде, двама с Иво Ивков. Проблемът е, че клубът ще чества 110-годишнина от основаването си. Вместо ръководството да опита да потърси разговор с тези хора, които са недоволни и да спечелят отново тяхното доверие, те не го правят. Шефовете обявиха „Взимаме страхотния треньор Николай Костов“, „взимаме новия Уелтън“, който е Фабио Лима, но, моите уважения към Лима - той може само да носи сака на Уелтън“.

„Допуснаха се управленски грешки. Допуснаха се и грешки, които нараниха честта и достойнството и на двете страни. Феновете се отнасят много грубо с Наско Сираков, но и той се отнася грубо с тях. Трябва да седнат като големи мъже и да се разберат“, заяви Бойко Димитров.

Сираков – вън, а кой ще влезе вътре?

Фенове на Левски

Джем Юмеров пък зададе резонния въпрос: „Ако се случи написаното на транспаранта: „Сираков – вън“, кой ще влезе вътре?“. „Има ли готово решение. Лесно е да ругаеш, но какви са алтернативите. На този въпрос ясен отговор от протестиращите няма. Бих посъветвал мажоритарния собственик да не дава гръмки обещания, ако не може да ги изпълни. Такъв беше случаят с Николай Костов. Първо Сираков бе зад него, а след една седмица го маха. Как да му имат доверие тези фенове?“.

„Тъжно е да гледаме как феновете на един отбор се настройват един срещу друг. Да се надяваме, че през следващия сезон ще видим малко по-конкурентна битка за титлата“, завърши Стефан Йорданов.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Романтичният мирис на люляците бе омаял Левски и ЦСКА! Ами сега?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес