Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски намалява възнагражденията

18 януари 2014, 15:43 часа
Реклама

Явно финансовата криза в "Левски" е доста сериозна при положение, че клубът отряза заплатите. Преди два дни футболистите са получили забавените си възнаграждения за месец ноември, които са били намалени с 30 процента. От ръководството на клуба обяснили, че тази мярка е наложителна, защото в касата няма достатъчно средства да се платят пълните заплати.

Реклама

Собственикът на клуба Тодор Батков обаче заявил пред отбора, че ще компенсира минуса с плюс през следващия месец. Той обещал играчите да вземат 130% за месец декември, но не уточнил кога точно „сините" ще приберат въпросните пари.

Според слуховете на „Герена" единствен Гари Родригес е взел заплатата си на 100 процента, заради плановете му да напусне клуба ако не си получи дължимото. Крилото можеше да направи това, ако клубът беше изпуснал крайния срок да плати за ноември, което щеше да му даде право да разтрогне договора си по вина на "Левеки".

Финансовата криза на „Герена" бави освен заплатите също и строежа на Сектор „А“. Към днешна дата изграждането на новото съоръжение е замразено, а шансът то да стане готово за 100-годишнината на клуба на 24 май граничи с фантастиката, информира football24.bg, цитирайки "Меридиа мач".

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес