Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бой на мач на Левски: "Сините" отнесоха счупен нос, аркада и разбита уста (ВИДЕО)

26 август 2024, 12:40 часа • 1803 прочитания

Ръководството на Левски излезе с остра позиция след грозен инцидент на двубой на юношеския отбор до 17 години през уикенда. "Сините" загубиха от отбора на ФК Национал с 1:2 в неделя, а след мача противниковият вратар необяснимо налетя на бой срещу противниковите играчи.

Агресия на мач на юношите на Левски до 17 г.

"Без абсолютно никаква причина вратарят на „Национал“ Стефан Михайлов налита на бой и нанася средна към тежка телесна повреда на наш футболист. В опит да го защитят, други негови съотборници биват също нокаутирани с прекомерна агресия", пишат от Левски.

Счупен нос, аркада на веждата и разбита уста за трима "сини" юноши

"В резултат на това Александър Йовчев е със счупен нос, Кирил Манчев е с аркада на веждата и пет шева след посещение в болница, а Стоян Лазаров е с разбита уста", допълват от "Герена". И задават пет въпроса, настоявайки за незабавна реакция от БФС.

Левски U17

Левски с 5 въпроса след инцидента на мача с ФК Национал

  1. Защо „ФК Национал“ не е осигурил охрана на срещата, каквото е тяхното задължение? На кадрите, които публикуваме без никаква редакторска намеса не се вижда нито един охранител! Двубоят се играе в Национална спортна академия, не в някое затънтено кътче на България.
  2. Кой позволява на вратар да се изживява като състезател по ММА? Къде в случая е треньорът на домакините Живко Петков и по този начин ли възпитаваме подрастващите?
  3. Кой позволява на президента на „ФК Национал“ Благомир Муртин да се държи като мутра в зората на демокрацията, да атакува съдии и съперници и да толерира подобно поведение?
  4. Как утре да накараме децата си да изберат спорта, когато здравето им не е защитено и те стават обект на грозни физически атаки, които не са провокирани с нищо?
  5. Защо се позволява на „ФК Национал“ да не спазва наредбите на БФС и да не предоставя в системата на Електронното първенство пълни записи на срещите си, при условие, че всеки един футболен клуб го прави? Да не би да са над законите на футболната централа, с които се съобразяват всички останали клубове? Дали не е, за да се прикрият подобни гнусни мутренски атаки?

"Настояваме за бърза и категорична реакция от БФС и за най-строги наказания за всички агресори, както и за клуба-домакин. Готови сме да сезираме всички компетентни органи по случая, защото агресията няма абсолютно никакво място във футбола, още по-малко при подрастващите", написаха още от Левски.

Ето и видео на грозния инцидент от мача на ФК Национал и Левски U17:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес