Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саша Везенков за завръщането си в Олимпиакос: Това е моят дом, тук ме обичат

20 септември 2024, 12:22 часа • 364 прочитания

След един сезон в НБА, където игра за Сакраменто Кингс, най-добрият български баскетболист Александър Везенков реши да се завърне в Олимпиакос. Преди официалния старт на втория си престой на Пирея и началото на сезона, най-добрият играч на Евролигата за 2023 г. говори пред Eurohoops за решението си да напусне Щатите и да се завърне в познатата среда на Европа.

Саша Везенков за завръщането си на Пирея

"Дилеми като тази за бъдещето ми са приятни. Пресявам всички възможности. Доставя ти радост, когато се върнеш в позната среда, където те обичат. Предпочитам да бъда в конкурентна среда, да се боря за титли и да се чувствам важен. Не знаех дали в НБА ще имам възможност като тази. Това е, което исках да правя, и исках да го направя с Олимпиакос. Това е моят дом", сподели Везенков.

Александър Везенков

Везенков за съперничеството между Олимпиакос и Панатинайкос

Олимпиакос доминираше в Гърция по време на първия престой на Саша, но докато той отсъстваше, Панатинайкос зае трона и дори спечели титлата в Евролигата.

"Знаем къде беше Панатинайкос преди две години и къде е сега. Поздравления за тях, че са постигнали това. Знаем, че ще има много силни отбори, искаме трофея и ще се борим за него. Панатинайкос също разполага с фантастичен състав. Летвата е поставена много високо", заяви Везенков.

След като е играл толкова много години в Гърция, неизбежно беше да бъде попитан за преобладаващите отношения и съперничеството между двата "вечни" съперника: "Няма какво да се делим, ние сме приятели. Нека не преувеличаваме всичко. Играчи, мениджъри, фенове - всички прекаляваме понякога, но имаме два от най-добрите отбори в Европа. Феновете на Панатинайкос ме спират и ми казват: "Браво, невероятен си". Преди седмица ме спират за снимка, а сега ме обиждате. Защо? Същото се отнася и за феновете на Олимпиакос."

Преди дни Везенков заяви, че НБА е зад гърба му и е готов да помогне на Олимпиакос да изпълни целите си.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес