Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коби Брайънт отново в игра

07 декември 2013, 14:34 часа • 20568 прочитания

В неделя гардът на "Лос Анджелис Лейкърс", Коби Брайънт, ще проведе първия си мач след продължително отсъствие, съобщи самият той в официалния си акаунт във Фейсбук.

Брайънт е извън строя от средата на април заради контузия в ахилеса. "Езерняците" утре посрещат в "Стейпълс Сентър", в Лос Анджелис, отбора на  "Торонто Раптърс". 35-годишният Брайънт заема четвърто място в списъка с най-резултатни играчи в историята на НБА след Карим Абдул-Джабар, Карл Малоун и Майкъл Джордан. Преди няколко дни той подписа нов двегодишен контракт с Лос Анджелис Лейкърс.

Финансовите подробности не бяха огласени официално, но според ESPN за две години Брайънт ще получи 48,5 млн. долара (23,5 за първата година и 25 млн. за сезон 2015/16). Той ще остане най-високо платения играч в Националната баскетболна асоциация.

Ако изпълни докрай договора си, баскетболистът ще стане първият играч от НБА, който играе в един отбор в продължение на 20 години. 198-сантиметровият Брайънт дебютира за "Лейкърс" през 1996 г. С тима той стана пет пъти шампион в НБА, а с националния отбор на САЩ завоюва титлите на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и в Лондон 4 години по-късно, пише БГНЕС.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес