Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След антисемитския вандализъм: По-сериозен арест в Дагестан, уж заради корупция

08 ноември 2023, 09:48 часа
Реклама

Изглежда Кремъл опитва да създаде впечатление, че има пълен контрол над Дагестан предвид случая с нападнатия самолет от Тел Авив в Махачкала, но без да набляга на религиозното напрежение. Такова заключение правят експертите от американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) предвид определени новини от Дагестан.

Реклама

Арест и обиски

На първо място – арестуван е зам.-вътрешният министър на Дагестан Руфат Исмаилов. Той обаче влиза в ареста не заради размириците на летището в Махачкала, а по обвинение за взет подкуп от 100 000 000 рубли (малко над 1 000 000 долара). Според контролираните от Кремъл руски информационни агенции ТАСС и РИА Новости, Исмаилов щял да получи подкупа от застрахователна компания – това първо се появи като информация в считания за близък до ФСБ телеграм канал ВЧК-ОГПУ.

Още: Дребно хулиганство и неприличен език: Присъдите за дагестанци, нападнали евреи в Махачкала

Друг руски телеграм канал, но с опозиционен характер – SOTA, добавя, че ФСБ разследва зам.-директора на дирекция "Разследвания" на дагестанското МВР Далгат Абдулгапуров – имало обиск. А според публикация в ASTRA, руски телеграм канал също с опозиционен характер, Исмаилов е разследван не само защото получавал, но и давал подкупи.

Погромът на летището в Махачкала нанесъл щети за милиони долари (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес