Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат в Азербайджан се отказа от мандата си заради медиен скандал

30 септември 2019, 14:35 часа
Реклама

Депутатът от азербайджанския парламент Рафаел Джабраилов се отказа от мандата си, след като медиите публикуваха материал, че народният избраник е заложил депутатската си карта. Досега в Азербайджан не е имало друг подобен случай, съобщава РИА Новости.

Медиите информирали, че срещу Джабраилов е имало съдебен иск заради дългове. През 2015 г. той взел заем в размер на 30 000 долара за строителство на жилище.

Скоро станало ясно, че не може да изплати задълженията си. Когато изтекли всички възможни срокове, Джабраилов оставл като залог картата си на депутат в Милли Меджлиса.

През февруари 2019 г. в съда постъпва иск срещу народни избраник, че отказва да изплати задълженията си. Джабраилов признал за съществуването на дълг и направения залог, но отказал да прави други коментари.

Председателят на комисията по правни въпроси на парламента съобщил, че Рафаил Джабраилов е подал заявление за отказ от депутатския си мандат, но окончателно решение по въпроса трябва да вземе Централната избирателна комисия.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес