Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са ползите от медитацията

26 септември 2018, 09:48 часа • 2541 прочитания
Реклама

Всеизвестен факт е, че медитацията подобрява концентрацията и настроението, забавя стареенето и намалява стреса. Много звезди се справят с проблемите си именно чрез медитиране. Тя не отнема много време на ден. Достатъчни са по 20 минути на ден, сутрин и вечер. Медитацията значително подобрява и вида на кожата, помага ни да премислим всяка ситуация и да намерим решения на проблемите си.

1. Как медитацията прави психиката ни балансирана? - затворете очите си. Със сигурност първото нещо, което изниква в съзнанието ви са всички тревоги и проблеми, които имате.Представете си обаче, че гледате всичко това отстрани. Учудващо е, но след 5-10 минути тези мисли спират да се въртят в главата ви и вие започвате да осъзнавате всъщност колко маловажни са те. Започват да ви идват на ум много нови идеи, чрез които да се справите с проблемите си. Ставате продуктивни и започвате да мислите за бъдещето си, настъпва тишина и чистота в мислите ви и така започват да се раждат новите идеи, за които в обикновена среда, може би няма да се сетите.

2. Как медитацията влияе на красотата ни? - доказано е, че медитацията се отразява много добре на кожата ни. Отпускайки ума и съзнанието си, лицето ни придобива спокоен вид. Само 5 минути след началото на медитацията, кожата започва да се отпуска и изражението става по-нежно и меко. Доказано е, че стресът влияе изключително неблагоприятно върху здравето на кожата ни, а медитацията се бори именно с него. Той е виновник за появата на акне, бледост и сив тен.Медитацията намалява хормона на стреса и успокоява мозъка. Тоест, справяйки се със стреса, чрез медитацията подобряваме и вида на кожата ни значително. Ако медитирате редовно, ще забавите стареенето на кожата си и появата на фини линии и бръчки. Също така ще удължите живота си с 5 години.

3. Как променя мисленето ни медитацията? - тя всъщност не променя хода на събитията около нас, а просто ни кара да ги приемем такива, каквито са и да намерим начин да се справим с проблемите си. Кара ни да видим света по различен начин и дори да намерим положителното в проблемите си. Помага ни да преосмислим действията си и да вземем правилното решение, без да излишно напрежение. Когато мозъкът е успокоен и не е стресиран, мислим по-трезво над нещата и сме способни да вземем по-адекватни решения.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес