Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет пъти повече американци са се заразили с коронавирус през 2020

08 септември 2021, 09:27 часа • 1774 прочитания

Около пет пъти повече американци са се заразили с новия коронавирус миналата година, отколкото се смяташе досега. Това съобщи Франсис Колинс, ръководител на Националните здравни институти на САЩ, които са част от министерството на здравеопазването и човешките ресурси в САЩ в своя блог на уебсайта на институцията.

„В края на миналата година бяха огласени данни, че броят на случаите на COVID-19 в Съединените щати е надхвърлил 20 милиона. Въпреки че тази цифра беше наистина потресаваща, тя вероятно е била подценена. Това се дължи на ограничената способност за провеждане на тестове в началото на 2020 година и голямото количество случаи, които са преминали леко или безсимптомно", каза Колинс.

Той отбеляза, че според проучване, публикувано в научното списание Nature, „реалният брой случаи на заразени до края на 2020 г. е над 100 милиона“. "Това съответства на малко под една трета от населението на САЩ от 328 милиона души. Това ново число показва колко бързо този нов коронавирус се разпространи в цялата страна през миналата година. Той също така подчертава колко навременни са били и ще бъдат ваксините през 2021 г. за защита на здравето на страната ни по време на пандемии“, каза ръководителят на Националния здравен институт на САЩ.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес