Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново проучване: Харис продължава да увеличава преднината си пред Тръмп

25 септември 2024, 06:34 часа • 641 прочитания

Вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис води пред бившия американски президент и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп с 47% на 40% в надпреварата за президентските избори в САЩ на 5 ноември. Това сочат резултатите от ново социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос.

Харис е успяла да намали преднината, която Тръмп досега имаше по въроси като икономиката и трудовата заетост.

ОЩЕ: "Късно е": Тръмп отказа нов дебат с Харис

Харис е получила одобрението на 46,61% от участвалите регистрирани избиратели в приключилото в понеделник тридневно допитване, докато Тръмп е бил подкрепен от 40,48% от анкетираните.

В анкетата на Ройтерс/Ипсос от 11-12 септември Харис изпреварваше Тръмп с 5 процентни пункта. Най-новото допитване е с допустима грешка от около 4 пункта.

ОЩЕ: Щабът на Тръмп предупреди за нов опит за атентат срещу него

На въпроса кой от кандидатите има по-добър подход по отношение на "икономиката, безработицата и работните места", около 43% от участвалите в социологическото проучване са подкрепили Тръмп, а 41% - Харис. Одобрението за Тръмп от 2 пункта повече идва на фона на преднината му от 3 пункта в допитването на Ройтерс/Ипсос през август и 11 пункта в края на юли, малко след като Харис стартира предизборната си кампания.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес