Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щабът на Тръмп предупреди за нов опит за атентат срещу него

25 септември 2024, 06:25 часа • 439 прочитания

Американското разузнаване е предупредило бившия президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп за „реални и конкретни“ заплахи от страна на Иран да го убие, предаде БГНЕС. 

Координирани атаки

„Служителите на разузнаването установиха, че тези непрекъснати и координирани атаки са се засилили през последните няколко месеца, а служителите на правоприлагащите органи във всички агенции работят, за да гарантират, че президентът Тръмп е защитен и че в изборите няма да има намеса“, добави той.

Кампанията не даде подробности за твърденията, които идват в момент, когато международният натиск върху Иран да намали рязко нарастващото напрежение в Ливан, където Израел извършва бомбондировки срещу обекти, принадлежащи на ливанската групировка Хизбула, която е подкрепяна от Техеран.

Иран отрече, че се опитва да убие Тръмп

Иран отхвърли обвиненията, че се опитва да убие Тръмп по-рано това лято, малко след като стрелец откри огън на митинг в Пенсилвания, уби един човек и рани кандидата за президент.

Дни след опита за покушение на 13 юли американските медии съобщиха, че властите са получили разузнавателна информация за предполагаем ирански заговор срещу републиканеца, което наложи засилване на защитата му. Иран отхвърли „злонамерените“ обвинения.

Още: Тръмп нарече Зеленски "най-великия търговец" и каза защо иска демократите да спечелят изборите в САЩ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес