Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кюлчета, "Мерцедес": Сенатор-съюзник на Байдън влезе в блатото на оръжейната корупция

13 октомври 2023, 06:18 часа
Реклама

Сенатор Робърт (Боб) Менендес, демократ от Ню Джърси, който миналия месец беше обвинен, че е вземал подкупи в замяна на предоставяне на изгодни политически услуги в сферата на отбраната, е изправен пред ново обвинение - че е действал като чуждестранен агент, докато е бил председател на сенатската комисия по външни отношения.

Федерални прокурори вече повдигнаха ново обвинение срещу Менендес, съпругата му Надин Менендес и трети обвиняем - Ваел Хана. Те са обвинени, че не са се регистрирали съгласно Закона за регистрация на чуждестранните агенти. Прокурорите са поискали от съдия да конфискува резиденцията на Менендес в Енгълууд Клифс, Ню Джърси, както и кабриолет Mercedes-Benz, който според правителството им е бил даден като подкуп, пише БГНЕС.

Предисторията

Менендес, 56-годишната Надин Менендес, Хана и още двама бизнесмени бяха обвинени миналия месец в схема, която прокурорите тогава описаха като използване на влиянието на сенатора за увеличаване на американската помощ и военните продажби за Египет в замяна на стотици хиляди долари, кюлчета злато и Mercedes-Benz.

69-годишният Менендес нарече твърденията срещу него неверни и заяви, че ще бъде оправдан за всякакви нарушения. Той също така отхвърли натиска на много колеги демократи, които го призовават да подаде оставка от Сената.

ОЩЕ: Обвиниха ръководителя на комисията по отбрана в Сената в корупция

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес