Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камала Харис с нови предизборни обещания

28 септември 2024, 07:50 часа • 371 прочитания

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис посети границата между САЩ и Мексико за първи път в настоящата си кампания. Тя призовава за по-строги ограничения за предоставяне на убежище за имигранти и обеща да превърне в свой "основен приоритет" прекратяването на контрабандния внос на фентанил, предаде БТА..

Още: Харис: Тръмп е един от най-големите губещи в американската история

Плановете на Камала Харис

Харис очерта плановете си да коригира "повредената имиграционна система" по време на посещението си в пограничния град Дъглас, в Аризона, където живеят по-малко от 17 000 души. Около 7 милиона мигранти са били арестувани при незаконно преминаване на границата между САЩ и Мексико по време на администрацията на президента Джо Байдън, сочат правителствени данни. 

Имиграцията е основен въпрос за избирателите в САЩ. В Аризона изборната надпревара е силно оспорвана, а многото избиратели с латиноамерикански произход са обект на "ухажване" и от двете партии.

Харис ще се бори и срещу фентанила

В същото време границата между САЩ и Мексико продължава да е вход за незаконен внос на фентанил, фармацевтично лекарство, което представлява водеща причина за фатални свръхдози в САЩ.

Харис призова за повече наказателни мерки за лица, преминаващи незаконно границата, след приетата по-рано през годината забрана за убежище за тези, които влизат незаконно.

"Ще предприема по-нататъшни действия, за да запазя границата затворена. Тези, които пресичат границите ни незаконно, ще бъдат задържани и отстранени и ще им бъде забранено повторно влизане в страната за период от пет години", подчерта Харис.

Тя обеща да приеме законодателство, което ще увеличи с 1500 граничните патрулни агенти, с 4300 служителите, отговарящи за даването на убежище и с 100 съдиите, занимаващи се с имиграционни съдебни производства.

Още: Камала Харис обвини Тръмп, че тласка Урайна към капитулация

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес