Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган се чу с Тръмп, за да обсъдят атентата

18 юли 2024, 18:06 часа • 2215 прочитания

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с кандидата за президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от турското президентство.  

Обсъдиха атентата срещу Тръмп

Обаждането е било насочено към опита за убийство на Тръмп и последиците от него. Ердоган осъди още веднъж атентата срещу Тръмп и изрази тъгата си от нападението, предавайки своите пожелания за оздравяване.

Турският президент определи случилото се като атака срещу демокрацията.

Похвали Тръмп

Ердоган нарече смела и достойна за похвала позицията на Тръмп след отвратителното нападение. 

Турският президент каза, че продължаването на програмите на Тръмп без никакво прекъсване укрепва демокрацията и че това трябва да се разглежда като знак за доверие в прозорливостта на американския народ.

Заявявайки, че Тръмп, със своите успокояващи послания за единство за намаляване на поляризацията и напрежението след опита за убийство, е показал силно лидерство, президентът Ердоган го поздрави за официалното номиниране от Републиканската партия за неин кандидат за президент.

Накъде ще отиде САЩ? Надеждите на Ердоган

Президентът Ердоган също изрази желанието си САЩ президентските избори през ноември може да доведат до благоприятни резултати за американския народ и Турция-САЩ. отношения. ОЩЕ: В знак на солидарност: Привърженици на Тръмп си сложиха превръзка на ухото (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес