Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ценни минерали за трилиони в Украйна: Американски сенатор иска да не ги вземат Путин и Китай (ВИДЕО)

10 юни 2024, 16:23 часа • 4754 прочитания
Реклама

Ако САЩ помогнат на Украйна сега, те биха имали в нейно лице най-добрият бизнес партньор. Това заяви американският сенатор Линдзи Греъм от Републиканската партия, който не иска Русия и Китай да заграбят украинските ресурси.

"Путин е мегаломан, който иска Руска империя"

"Ако сте отделили 15 минути за изучаване на Путин и на това, което иска, той желае да възстанови Руската империя. Той няма да спре в Украйна", смята Греъм, който в миналото е говорил как САЩ харчат много добре пари за оръжия за Украйна, щом руснаците умират.

Още: Американски сенатор за Украйна: Руснаците умират, никога не сме харчили пари толкова добре (ВИДЕО)

"Отбелязахме 80-годишнината от "Деня Д" (десанта в Нормандия). Това беше провал. Това беше ненужната война, описана от Уинстън Чърчил. Имахме дузина шансове да спрем Хитлер. Не става въпрос за НАТО. Не става въпрос за американските оръжия в Украйна. Става въпрос за един мегаломан, който иска да създаде Руска империя със силата на оръжието", добави сенаторът от Южна Каролина.

Още: След думи за убитите руски войници: Сенатор от САЩ е в списъка на издирваните от Москва

Под украинците има до 12 трилиона долара - те не са на Путин и на Си Дзинпин

"Те (украинците - бел. ред.) седят върху важни минерали на стойност 10 до 12 трилиона долара в Украйна. Те биха могли да бъдат най-богатата държава в цяла Европа. Не искам да дам тези пари и тези активи на Путин, за да ги сподели с Китай. Ако помогнем на Украйна сега, тя може да се превърне в най-добрия бизнес партньор, за който някога сме мечтали. Тези 10 до 12 трилиона долара критични минерални активи могат да бъдат използвани от Украйна и Запада, а не да бъдат дадени на Путин и Китай.

"Нека им помогнем (на украинците) да спечелят войната, която не можем да си позволим да загубим. Нека да намерим решение на тази война. Но те седят върху златна мина", заяви Греъм, цитиран от CBS.

Още: Американски сенатор призова за убийство на Путин (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес