Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради градушката: Кризисният щаб се събра на среднощно заседание във Велико Търново

13 юни 2024, 01:22 часа
Реклама

Кметът Даниел Панов ръководи заседанието на Общинския кризисен щаб. Създадена е нужната организация и са набелязани мерките за отстраняване на щетите от бурята с едра градушка, ударила Велико Търново и общината.

Реклама

Още: Градушка и порой във Великотърновско (ВИДЕО)

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението" и „Гражданска защита" премахват падналите близо 40 дървета., посочват от местната управа. Купчините с клони ще бъдат събрани и извозени още утре сутрин. Тогава ще бъдат почистени и шахтите, в които има наноси и листа, довлачени от голямото количество вода. Патрули на Районното управление на МВР обхождат целия град. Сигналите за проблеми с електрозахранването са предадени на „Енерго Про" и по отстраняването им вече се работи, предаде 24 часа.

Даниел Панов вече е сформирал три комисии, които от утре ще посетят всички райони на града и населени места, от които има подадени сигнали за щети. Комисиите ще извършат проверка и констатация на щетите. Утре започва и демонтажът на увредената част от покрива на СУ „Вела Благоева" във В. Търново. Сигнали могат да бъдат подавани на дежурния в Община Велико Търново. Градушка, която на места бе с размери колкото юмрук, унищожи реколтата, потроши стотици автомобили в автокъщите в Шереметя, натроши прозорци., надупчи покриви. Заради страховитото бедствие утре в СУ "Вела Благоева" ще бъде неучебен ден.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес