Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик, с който мигновено да премахнем излишната мазнина от манджата

12 януари 2022, 15:19 часа

Всяка една домакиня, колкото и добре да се справя в приготвянето на ястията, допуска неволно грешки. Дали ще прекали със солта, черния пипер или пък с мазнината, няма никакво значение, ако накрая не изпитва задоволство от ястието, което е сготвила.

За да не се чувствате разочаровани от себе си, добре е да имате цял арсенал от трикове, с помощта на които да можете да поправяте грешките си.

Днес ще ви споделим именно един такъв трик, с който да можете бързо и лесно да премахнете излишната мазнина от ястието, без да се налага да готвите повторно и да изхвърляте цяла тенджера продукти в кофата с отпадъци.

Кулинарни трикове, които ще улеснят живота ти

Как да премахнем излишната мазнина от ястието?

Не е важно какво сте сготвили – супа, яхния, сос или друго, този трик работи безотказно. Това, което се изисква от вас да направите, е да увиете няколко кубчета лед в тензух или марля и да ги потопите в ястието. Започнете да обикаляте повърхността на тенджерата с направения от вас вързоп с лед. Ледените кубчета успяват да втвърдят излишната мазнина и веднага след това трябва да я отстраните с лъжица или друг подходящ прибор.

Много е важно обаче да действате светкавично бързо, така че да премахнете ненужната мазнина и ястието отново да бъде толкова апетитно, колкото го предпочитате.

Следващия път, ако сте се улисали с бутилката с олио и сте прекалили с количеството, добавено към ястието, опитайте да поправите стореното с хитрия трик.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес