Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три прости средства за бързо избавяне от мигрена

03 ноември 2022, 15:44 часа

Промените в атмосферното налягане по това време на годината са способни да причинят пристъпи на мигрената. Никой не иска да прекара последните хубави дни в стая с плътно затворени прозорци, така че можете да опитате да се отървете от мигрената с доказани народни методи.

Разбира се, ако мигренозният пристъп е много сериозен, не можете без хапчета, но хапчетата също не започват да действат веднага, а понякога изобщо не помагат, така че би било полезно да опитате един от трите метода за избавяне от мигрена. Хората, които са с мигрена, знаят колко е мъчително това състояние и биха опитали всичко, което се споделя, за да се избавят от болката.

1. Вдишайте лавандула

Лавандулата наистина помага - вдишването на аромата й намалява болката при мигрена с 55 процента. Ароматните съединения в лавандулата отпускат спазматичните кръвоносни съдове в мозъка.

Ако имате чести пристъпи на мигрена, направете си кутия за енфие. Капнете лавандулово етерично масло върху памучен тампон, сложете го в бурканче с капак и го сложете в чантата си. В случай на поява на болка, отворете капака и вдишайте.

Ако сте си в къщи, просто капнете от шишенцето с лавандулово масло на китката и вдишвайте дълбоко.

Разберете кога главоболието е опасно за вашето здраве!

2. Нанесете лед върху каротидната артерия

Поставянето на компрес с лед на челото при главоболие не е най-добрата идея. Но всъщност ще почувствате по-голямо облекчение, ако нанесете лед върху предната част на врата си, така че да покрие цялото ви гърло. Учените от Хавайския университет казват, че този метод бързо охлажда кръвта в каротидните артерии, преди да достигне до мозъка ви, и успокоява блуждаещия нерв, намалявайки възпалението, което причинява болката. Болката след тази процедура ще продължи да намалява с 32 процента в рамките на 30 минути.

6 навика, за които не предполагате, че предизвикват главоболи

3. Хапнете малко джинджифил

При първите признаци на влошаваща се мигрена сдъвчете парче джинджифил или джинджифилова подправка. Изследване установи, че джинджифилът може да намали болката с 90 процента в рамките на два часа.

Дори и да сте скептично настроени към тези съвети, няма да сбъркате, ако ги комбинирате и се избавите от неприятното усещане на безмилостно настъпващата мигрена. Всеки от тези методи ще даде своя принос и ако не ви отърве напълно от болката, то поне ще облекчи положението.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес