Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това ще ви спаси от пролетната умора

16 февруари 2021, 09:40 часа

Пролетта се слави като най-тежкият период за човешкия организъм. Каквото и да хванат ръцете, умът не им позволява да го довършат до край. Лишени сме от тонус и енергия.

Като, че ли тялото е изразходило всякакви запаси и единственото, от което имаме нужда, е да полегнем на дивана.

Има много начини, които подпомагат справянето с пролетната умора. Много е важно обаче седмици по-рано да се подготвите за това явление. Ако оставите всичко за в последния момент, навярно ще попаднете в плен на умората.

Добър тонус и балансирано хранене – това е вашият лек, който безотказно работи

Променяйки състава на всекидневното си меню, ние влияем на количеството произвеждани от организма хормони.

Яжте колкото се може повече мляко, риба, месо, бобови растения, слънчогледови семки, бадеми. Това са храни, в които се съдържа строителният материал за серотонина, а именно триптофан.

Уморявате се лесно? Ето защо и как да си помогнете

Ако искаме той да постъпи в мозъка в нормални количества, трябва да включим в храненията си и ориз, царевица, паста.

Запомнете, че белтъчната храна е изключително важна за човешкия организъм, тъй като тя му доставя аминокиселината тирозин, елиминираща успешно умората и съпровождащите я в повечето случаи – световъртеж, гадене, чувство за безсилие.

Още, преди да е настъпила пролетта, започнете да похапвате колкото се може повече леки храни. Имайте предвид, че през топлите месеци организмът изразходва много по-малко енергия и ние не бива да го затормозяваме.

4 съвета как да се справите с пролетната умора

Задължително приемайте витамини

Това е едно от ключовите неща, които допринасят за прогонване на умората. С тяхна помощ се адаптираме много по-лесно към промяната на времето.

Някои смятат, че консумацията на плодове и зеленчуци е достатъчна, ако искаме да поднесем на тялото си нужната порция витамини и минерали. Истината е, че това не е така. Повечето от зеленчуците и плодовете, които закупуваме от магазините, биват отглеждани в парници. Поради тази причина те са с намалено съдържание на витамини.

Заложете на хранителни добавки, които да укрепнат още повече организма ви.

Започнете от сега подготовката и сами ще се уверите, че пролетната умора няма да ви застигне!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес