Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво се случва с тялото ни, ако ядем банани всеки ден

16 март 2021, 12:47 часа

Невероятно популярни, бананите са един от най-продаваните плодове по цял свят. Те са изключително ценени от хората поради ред причини. Като основна такава ще посочим вкусовите им качества.

Дали обаче си струва да похапвате този плод всеки ден? Ще споделим с вас повече информация за бананите, които са част от ежедневното меню на почти всеки човек. Сами ще прецените кога и какво количество да похапвате.

Бананите са източник на калий

Мнозина знаят, че именно тези плодове са сериозен източник на калий. В един плод се съдържа средно около 450 мг, което си е солидно количество. Ако обаче искате да си набавите цялото количество калий само от един източник, трябва да консумирате около 7 – 8 банана приблизително.

Какво ще стане с тялото ви, ако ядете по 1 банан всеки ден?

Това, както и сами можете да предположите, води до подуване и ще изпитате сериозен дискомфорт

Те са богати на въглехидрати

Всеки спортист е на мнение, че по време на сериозно физическо натоварване мускулите трябва да се хранят с въглехидрати, за да могат да издържат по време на тренировка. Когато похапнете банан преди или след тренировка, усещате прилив на енергия и подпомагате процеса по възстановяване.

Добре е обаче да знаете, че съществуват и много други храни, които са богати на въглехидрати и по-нискокалорични. Така, че не е нужно да се впускате към непрекъсната консумация именно на този плод.

Могат да причинят главоболие

Ако сте от хората, които са склонни към главоболие, този плод би могъл да ви причини мигрена. Добре е или да ограничите приема му или да го сведете до минимум. Половин банан дневно няма да ви навреди.

7 причини да ядете банани ВСЕКИ ДЕН

Причиняват алергии при някои хора

Последно, но не на последно място, бананите могат да причинят алергична реакция. Често тя се изразява в сърбеж, подуване, хрипове.

Те са полезни и невероятно вкусни, но все пак не е никак лоша идея да сте запознати с цялата тази информация, отнасяща се за четвъртия най-продаван плод на планетата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес