Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте тези храни, ако искате да потиснете АПЕТИТА

19 септември 2024, 08:24 часа

Много хора непрекъснато се оплакват от завишен апетит и невъзможността да го контролират. Истината е, че колкото по-големи количества храна консумираме, толкова повече подхранваме чувството за глад.

Ако сте от хората, които полагат грижи за здравето си и за тях е важно как ще се чувстват отвън и отвътре, добре е да прочетете докрай днешната статия. Ще споделим кратък списък от храни, които е препоръчително да консумирате, ако искате да потиснете апетита и да започнете да приемате по-малки количества храна.

Кои са храните, които задължително да консумираме, ако искаме да намалим апетита си?

Още: Това е една от най-полезните храни за възрастните хора, трябва да я ядат всеки ден

Ето ги и храните, които диетолозите съветват да присъствам в менюто ни:

1. Бадеми

В бадемите се съдържат много полезни вещества, а сред тях са фибри, витамини, минерали, протеини и полезни мазнини. Една шепа бадеми гарантирано ще успее да потисне апетита и да ни държи сити до следващо хранене.

2. Кафе

Още: Какво издава липсата на апетит сутрин?

В кафето не се съдържат почти никакви калории, а наред с това кофеиновата напитка способства потискането на апетита. Не е препоръчително обаче да прекалявате с количествата. Приемайте до 3 чаши дневно.

3. Джинджифил

Този корен притежава куп положителни свойства, а едно от тях е потискането на апетита. В джинджифила се съдържат храносмилателни ензими и много фибри. Именно те допринасят за усещането за ситост.

4. Авокадо

Още: Какво всъщност означава желанието да ядете солени храни?

В авокадото се съдържат основно полезни мазнини и фибри. Неслучайно диетолозите го включват в почти всеки хранителен режим, който изготвят. Авокадото ни дава много енергия и ни предпазва от глад за сладко.

5. Яйца

Яйцата са поредната храна, която ви съветваме да консумирате. Богати са на протеини и ще ви държат сити дълго време. Освен това в тях се съдържат много витамини и други полезни вещества.

6. Сладки картофи

В сладките картофи има значително по-малко калории, но пък са богати на полезни вещества. Похапвайте ги умерено и веднага ще усетите разликата.

7. Сушени сливи

В сушените сливи има значително по-малко захари, за разлика от останалите сушени плодове. Няколко сливи са напълно достатъчни, за да усетите ситост и да не се изкушавате от сладки храни.

Статията има само информативна цел!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес