Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадващи ефекти от пиене на сок от червена боровинка

15 февруари 2023, 14:44 часа

Пиенето на порции от определени видове 100% плодов сок от натурални продукти може да е от полза за вашето здраве по много начини, като снабди тялото ви с необходимите витамини и антиоксиданти. Сокът от червена боровинка определено е един от тях и ще ви изненада с многобройните си ползи.

Този сок се е превърнал в обичайно предложение за женско здраве, но има и други невероятни ефекти, от които всички хора могат да се възползват. Научете повече за ползите от пиенето на сок от червена боровинка.

Какво ще се случи с вас ако ядете редовно ЧЕРВЕНИ боровинки

Ползи от червените боровинки

Източник на витамин С.

Повечето хора свързват витамин С с портокалите, но сокът от червена боровинка също е отличен източник. Той съдържа 23,5 милиграма витамин С на чаша, което е 26% от препоръчителната дневна стойност.

Витамин С помага при рани, инфекции, може да засили имунната ви система и функционира като мощен антиоксидант. Витаминът е необходим за производството и синтеза на колаген в тялото.

Дава тласък от антиоксиданти.

Сокът от червена боровинка е пълен с витамин С, богат е на хранителни вещества и е източник на антиоксиданти.

Антиоксидантите от червена боровинка могат да повлияят положително на кръвното налягане, метаболизма на глюкозата, липопротеиновите профили, оксидативния стрес, възпалението и ендотелната функция.

6 ползи от червените боровинки, за които не подозирате

Помага за здравето на пикочните пътища.

Сокът от червена боровинка може да повлияе положително на здравето на пикочните пътища и да намали риска от развитие на инфекции. Червените боровинки съдържат комбинация от полифеноли, които могат да помогнат за предотвратяване на залепването на определени бактерии в тялото.

Полезен за здравето на червата.

Консумацията на продукти от червена боровинка може да помогне за поддържане на баланса на добрите бактерии в червата. Така се намалява рискът от развитие на всякакви заболявания, включително метаболитни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, имунни нарушения и др.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес